Cum să prepari fasolea ca să eviți balonarea. Trucul care te poate scăpa de o problemă des întâlnită

Cum să prepari fasolea ca să eviți balonarea. Trucul care te poate scăpa de o problemă des întâlnită

Un medic nutriționist a spus cum trebuie să prepari fasolea pentru a evita balonarea. Există un truc pe care e bine să-l pui în aplicare dacă vrei să scapi de această problemă des întâlnită.

Cum să prepari fasolea dacă vrei să eviți balonarea. Trucul dezvăluit de un medic nutriționsit

Balonarea reprezintă o problemă comună la multe persoane, care e și foarte neplăcută, din cauza disconfortului abdominal. Din această cauză, cei care suferă de balonare se confruntă și cu arsuri și gaze, însă nici abdomenul nu mai este plat.

Pentru a evita balonarea, sunt anumite alimente care nu trebuie consumate foarte des. Ovăzul și leguminoasele duc la balonare, întrucât sunt bogate în polizaharide și sunt digerate mai greu de organism.

“De multe ori, balonarea este și o condiționare genetică. În primul rând, alimentele bogate în polizaharide balonează, cum este fasolea, ovăzul, toate leguminoasele.

Polizaharidele sunt un tip de carbohidrat complet, pe care organismul îl digeră mai greu, iar prin această digestie se produce această balonare, sunt niște gaze care se umflă și îți oferă un disconfort, a declarat Mario Popescu la Vorbește lumea, de laPro TV, potrivit spectacola.ro.

Fasolea este un aliment sănătos, care conține multe proteine și e recomandat de nutriționiști. Cu toate acestea, multe persoane evită acest aliment din cauza faptului că provoacă balonare.

Dacă vrei să mănânci fasole fără să te confrunți cu această problemă, atunci trebuie să ai grijă la prepararea acesteia. E bine ca fasolea să fie fiartă în mai multe ape sau să fie achiziționată la conservă. În plus, e bine să adaugi bicarbonat de sodiu atunci când fierbi fasolea.

“Fasolea este reprezentatul tuturor leguminoaselor, pentru că este și cauza principală a balonării. În primul rând, este un aliment sănătos, pe care nu ar trebui să-l evităm, dar e important să ne ascultăm și organismul. Dacă avem probleme când consumăm sănătos, iar balonarea persistă, ar trebui să nu o mai consumăm.

Ca să elimini riscurile balonării, ar trebui ca ea să fie fiartă în mai multe ape sau să o luăm la conservă. Când o fierbem, trebui să adăugăm și niște bicarbonat de sodiu, pentru că reduce aceste efecte”, a adăugat nutriționistul.

Alimentul pe care să-l consumi după ce ai mâncat fasole

De asemenea, după ce ai consumat fasole, e bine să mănânci niște pătrunjel, pentru a reduce senzația de balonare. Nu e bine să consumi alimente bogate în proteine sau grăsimi după ce ai mâncat fasole.

“Un alt truc este să mai consumăm la final pătrunjel și să nu o asociem cu alte alimente bogate în proteine sau grăsimi”, a mai spus acesta.

Varza, broccoli și ceapa se numără printre alimentele care provoacă balonare. Și merele intră în această listă, chiar dacă sunt foarte sănătoase.