Cum să recunoști sucul natural de fructe. Metoda simplă care îți arată ce consumi, de fapt

Cum să recunoști sucul natural de fructe. Metoda simplă care îți arată ce consumi, de fapt

Dacă vrei să recunoști sucul natural de fructe, află că există o metodă simplă pe care te poți baza. În acest mod îți dai seama dacă într-adevăr, consumi ceea ce credeai, sau este vorba despre cu totul altceva.

Cum să recunoști sucul natural de fructe

În general, deși poate considerăm că unele alimente sau băuturi sunt sănătoase, sunt șanse mari să avem parte de surprize neplăcute. Nu de puține ori s-a întâmplat ca unele persoane să fie uimite când citesc anumite etichete.

Revenind la băuturi, cum să recunoști sucul natural de fructe? În comerț găsești o mulțime de astfel de produse. Multe dintre ele sunt prezentate ca fiind naturale. Este însă real acest lucru sau vorbim despre o bombă de aditivi și coloranți?

În general, producătorii apelează la ”mici trucuri” astfel încât să obțină un produs care să arate mai bine și să fie și mai gustos. Astfel, de cele mai multe ori, produsele ”naturale” sau ”fără zahăr” nu sunt chiar ceea ce par a fi.

Cum să recunoști sucul natural de fructe, deci? În primul rând trebuie să te uiți pe etichetă. Acolo vei afla toate informațiile de care ai nevoie și îți vei da seama dacă într-adevăr, produsul este unul sănătos.

Testul cu șervețelul

Drept urmare, dacă observi că pe etichetă se regăsesc diverși coloranți, alături de zahăr, dar și potențiatori de aromă, nu vorbim despre un suc natural. În general, lista de ingrediente trebuie să fie una cât se poate de scurtă.

Cum altfel să recunoști sucul natural de fructe? Mai există un truc pe care îl poți face acasă. Ai mai auzit de testul șervețelului? Ia un șervețel antibacterian umed, care are fibre mai tari și spală-l cu apă fierbinte, astfel încât să elimini dezinfectantul din el.

Stoarce-l, lasă-l la uscat, iar apoi toarnă sucul natural de fructe în pahar și pune și șervețelul. După ce stă câteva minute, scoate-l și pune-l pe o farfurie. Fibrele din șervețel rețin coloranții.

Astfel, dacă vei observa pe șervețel pete colorate, fie de galben, fie de roșu, atunci sucul e bogat în coloranți și aditivi. Pe de altă parte, dacă șervețelul are o culoare palidă și uniformă, atunci este natural, dar s-a adăugat o cantitate mare de apă în el.

Please follow and like us:
Pin Share