Cum să scapi de greierii din casă, dar și din curte. Cea mai bună metodă pentru combaterea dăunătorilor

Cum să scapi de greierii din casă, dar și din curte. Cea mai bună metodă pentru combaterea dăunătorilor

Trucul care te ajută să scapi de greierii din casă și din curte. Există o metodă foarte eficientă pentru a combate aceste insecte. Iată ce trebuie să faci.

Cum să scapi de greierii din casă, dar și din curte. Cea mai eficientă metodă

Greierii pot deveni o adevărată bătaie de cap atunci când se află în curte, dar și în casă. Din fericire, există metode prin care poți scăpa de aceste insecte.

Primul stadiu al greierilor este cel de ouă, iar femelele pot depune până la 100 de ouă. Acestea se depun în pământ primăvara, la finalul lui aprilie, la o adâncime de 25 de cm. Totul durează aproximativ două săptămâni.

Următorul, între 8 și 12 săptămâni, este cel de nimfă. Acestea seamănă cu adulții, însă nu și-au dobândit încă aripile. În final, greierii ajung la stadiul de adult și pot trăi între 2 și 3 luni. Ciclul de viață, de la ou la adult, este de aproximativ un an.

În total, există aproape 900 de specii de greieri. În afară de faptul că stau în grădină, se pot ascunde și prin casă, deoarece sunt atrași de locurile întunecată, cu umiditate ridicată. Totodată, sunt atrași de gunoi sau de plantele care se află în putrefacție.

Aceste insecte sunt omnivore, astfel că pot mânca aproape orice. Se pot hrăni cu alte insecte, dar și cu firimiturile pe care le găsesc dacă se află în casă.

Dacă vrei să previi apariția greierilor în casă, e important să te asiguri că ai plase de țânțari la geamuri sau la uși și că gunoiul nu este descoperit sau împrăștiat prin grădină.

Poți să-ți dai seama destul de ușor dacă ai greieri în casă sau în grădină, întrucât aceștia cântă. După ce identifici locurile în care aceștia se ascund, poți încerca să-i elimini prin folosirea capcanelor lipicioase, potrivit cumsa.ro.

Acestea trebuie amplasate în apropierea surselor de grădină, precum și în locurile greu accesibile sau acolo unde este umiditate ridicată. Capcanele nu sunt toxice pentru animalele de companie, așa că nu trebuie să-ți faci griji în această privință.

În general, greierele de câmp poate apărea în grădina ta și se poate hrăni mai ales cu cartofi sau mazăre, dar și cu alte legume. Pentru a scăpa de greierii din grădină, poți folosi un insecticid piretroid, aplicat o dată la două săptămâni.

Please follow and like us:
Pin Share