Cum să scapi rapid de vânătăi. Cele mai eficiente remedii naturale care te ajută să te vindeci într-un timp record

Cum să scapi rapid de vânătăi. Cele mai eficiente remedii naturale care te ajută să te vindeci într-un timp record

Care sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru a scăpa de vânătăi? Vei avea o piele sănătoasă și curată după acest tratament.

Cum să scapi rapid de vânătăi. Care este procesul de vindevare

În timp ce ne desfășurăm activitățile zilnice sau dăm totul la sală, se întâmplă să ne lovim de tot felul de lucruri, iar uneori ne trezim cu vânătăi pe piele.

Atunci când te lovești, aceste pete de culoare închisă apar în zona afectată, cunoscute sub numele de vânătăi. În timp ce ele pot părea inofensive, vânătăile sunt, de fapt, semne ale unor leziuni minore ale țesuturilor moi, cauzate de ruperea vaselor de sânge sub piele.

De obicei, ele dispar treptat în decursul câtorva zile sau săptămâni dar e bine să acorzi atenție schimbărilor de culoare, în timpul vindecării. De obicei, vânătăile își schimbă culoarea de la roșu la albastru închis sau purpuriu în primele zile după apariție. Apoi devin treptat mai verzi și mai galbene pe măsură ce se vindecă.

În spatele procesului de schimbare a culorii vânătăilor stă absorbția și degradarea produselor reziduale din sângele aflat în țesuturi.

Cele mai eficiente remedii naturale pentru a trata vânătăile într-un timp record

Pentru a scăpa rapid de aceste vânătăi, poți apela la câteva remedii naturale care nu doar că îți vindecă pielea, dar o lasă sănătoasă și curată.

Dacă te-ai lovit, încearcă să folosești o compresă rece pentru a reduce inflamația și a atenua durerile. Aplică gheața de câteva ori pe zi, dar ai grijă să nu o ții prea mult și direct pe piele, pentru că poate agrava leziunea.

O soluție eficientă este folosirea unei lămâi, potrivit celor de la cumsa.ro. Taie câteva felii de lămâie și aplică-le pe zona afectată, la scurt timp după ce a apărut rana. Daca nu există leziuni deschise la nivelul pielii, poți utiliza si câteva felii de ceapa.

O felie de cartof aplicată pe zona afectată timp de câteva ore sau lăsată peste noapte, poate ajuta la reducerea vânătăilor și la accelerarea procesului de vindecare. De asemenea, o compresă cu oțet de mere poate fi de ajutor deoarece oțetul de mere ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Este important să fie utilizat doar dacă nu există răni deschise sau piele iritată.

Un alt remediu natural este patrunjelul. Poți să-l transformi în pastă prin tocare sau zdrobire, apoi aplică-l pe pielea lovită. Patrunjelul este bogat în substanțe antioxidante și antiinflamatorii.

O altă variantă ar fi frunzele de salvie, puse pe suprafata afectată și bandajată zona. Cu frunzele de varză poți proceda la fel. A doua zi, vânătăile inestetice de pe corp vor fi mai puțin vizibile, până când se vor vindeca de tot.