Cum se consumă cartofii corect, de fapt. Doar așa te poți bucura de beneficiile lor complete

Cum se consumă cartofii corect, de fapt. Doar așa te poți bucura de beneficiile lor complete

Cum se consumă cartofii corect, de fapt? Această legumă are o mulțime de avantaje. Poți prepara difere feluri de mâncare cu ajutorul ei, iar de fiecare dată, gustul este unul cât se poate de delicios.

Cum se consumă cartofii corect, de fapt

Cartofii prăjiți sunt delicioși și spre exemplu, dar la fel și cei la cuptor. Totodată, piureul de cartofi, ori cartofii natur pot fi și ei garnitura perfectă pentru o mulțime de feluri principale de mâncare.

Adevărul este însă că în timpul procesului de gătire cartofii ajung să piardă toate proprietățile pe care le au. Iar acest lucru e valabil atât în cazul cartofilor fierți, copți dar și prăjiți.

Cum se consumă corect cartofii astfel încât să nu pierzi toate aceste beneficii? În primul rând nu trebuie combinați niciodată cu pâinea sau cu alte produse de panificație. Atât cartofii cât și pâinea conțin amidon, iar de aici pot apărea probleme de sănătate.

De ce să prepari cartofii în coajă

De asemenea, poți lua în greutate, astfel că riscul de supraponderalitate crește și el dacă obișnuiești să ai un astfel de meniu. Și totuși sub ce formă se consumă cartofii corect astfel încât să ne bucurăm de beneficiile lor?

Specialiștii ne spun să preparăm cartofii în coajă. În timpul fierberi sau a prăjirii, ei își pierd beneficiile. Acest lucru este valabil însă doar în cazul cartofilor de cojiți. „Odată cu expunerea termică prelungită, cartofii decojiți își pierd parțial proprietățile benefice”, spune specialistul Tatiana Neumolotova.

Astfel, dacă vrei să te bucuri de un preparat sănătos cu beneficii pe măsură, păstrează coaja. Totodată, poți opta pentru niște legume bogate în fibre lângă, astfel încât să ai un meniu cât mai complet.

Un alt sfat este acela de nu face un obicei din consumul de cartofi. Într-adevăr, ei pot fi consumați sub diferite forme, însă nu putem să îi mâncăm nici chiar în fiecare zi. Și în această situație pot apărea probleme.

„Consumul excesiv de cartofi în absența activității fizice poate afecta negativ organismul, deoarece conține amidon, o polizaharidă care se descompune în glucoză”, spune specialistul, care le recomandă celor care suferă de diabet să fie atenți de asemenea.

Please follow and like us:
Pin Share