Cum se prepară, de fapt, tocineii moldovenești. Secretele unei rețete desăvârșite pe care doar gospodinele cu experiență le cunosc

Cum se prepară, de fapt, tocineii moldovenești. Secretele unei rețete desăvârșite pe care doar gospodinele cu experiență le cunosc

Dacă nu știi cu ce preparate să îi mai surprinzi pe cei dragi, atunci avem o propunere pentru tine. Tocineii moldovenești sunt mereu o alegere bună și este imposibil să dai greș cu ei.

Ce sunt, de fapt, tocineii moldovenești

Tocineii moldovenești se numără printre preparatele preferate ale celor care pun accent pe gusturile tradiționale. Sunt ușor de preparat și foarte delicioși. În plus, serviți alături de smântână, sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Tocineii moldovenești sunt, de fapt, un fel de chiftele făcute din cartofi cruzi. Rețeta originală a tocineilor datează din 1969, iar gospodinele cu experiență o urmează cu sfințenie.

Pentru a prepara delicioșii tocinei moldovenești, ai nevoie de 500 de grame de cartofi, 50 de grame de cașcaval și 2 ouă. Lista ingredientelor este completă abia după ce te-ai asigurat că ai sare, o jumătate de pahar de ulei și câteva linguri de smântână sau zahăr.

Pentru început, cartofii se curăță de coajă, se spală foarte bine, apoi se dau pe răzătoarea mare. Este foarte important ca după acest pas să storci bine cartofii de zeamă.

Cum să prepari chiar la tine acasă cei mai delicioși tocinei moldovenești

După ce ai terminat de ras și stors cartofii, poți trece la cașcaval. Acesta se dă și el pe răzătoare, după care se amestecă foarte bine cu cartofii deja rași.

Peste acest amestec se vor pune cele două ouă și sarea. În continuare, ingredientele se amestecă foarte bine. Abia după asta poți trece la pasul următor.

Pasul următor constă în formarea propriu zisă a tocineilor. Dacă vrei ca aceștia să îți iasă uniformi, cel mai bine ar fi să apelezi la o lingură de dimensiuni potrivite.

Cu ajutorul unei linguri vei lua din compoziție și vei forma mici grămăjoare. Pentru ca acestea să se prăjească mai bine, poți să le turtești un pic cu dosul lingurii.

Grămăjoarele se pun la prăjit în ulei încins. Acestea sunt gata când au căpătat o culoare aurie pe ambele părți. Dacă vrei să scapi de excesul de ulei, le poți scoate pe prosoape absorbante.

Când sunt gata, tocineii moldovenești pot fi serviți atât cu smântână, cât și cu zahăr. Indiferent dacă îi preferi dulci sau sărați, sunt mereu la fel de delicioși.

Please follow and like us:
Pin Share