Cutremur important în Marea Neagră, vineri, 11 octombrie. S-a produs la doar 14 km adâncime

Cutremur important în Marea Neagră, vineri, 11 octombrie. S-a produs la doar 14 km adâncime

Un cutremur important a fost raportat în Marea Neagră, vineri, 11 octombrie 2024. S-a produs la doar 14 km adâncime, conform datelor venite de la seismologii români.

Cutremur semnificativ în Marea Neagră: 5.6 magnitudine. Seismul s-a produs la doar 14 km adâncime

Conform INFP, cutremurul de vineri, 11 octombrie, a fost consemnat la ora 10.16. Acesta a avut magnitudinea 5.6 și s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de 14.5 km. Epicentrul a fost la 273 km de Constanța.

Acest seism a fost resimțit în mai multe localități de pe litoralul românesc, inclusiv în Constanța. Din fericire, nu au fost raportate pagube materiale sau victime până în acest moment. Conform procedurilor, autoritățile monitorizează situația pentru a evalua impactul.

Pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cetățenii din Constanța au raportat producerea acestui cutremur. Mulți spun că l-au simțit destul de serios.

Am simțit destul de bine cutremurul, deși a durat maxim 3 secunde”, spune un cetățean aflat la 283 km de epicentru. A existat și o mărturie a unui ploieștean în legătură cu acest seism.

Conform celor de la EMSC, seismul de vineri, 11 octombrie, a avut magnitudinea de 5.2 pe Richter. Turcii, în schimb, au măsurat seismul la doar 4.8 magnitudine.

Un cutremur cu magnitudinea de 4.8 grade a lovit regiunea Mării Negre vineri, potrivit Autorității pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD). Cutremurul a avut loc la ora 10:16. ora locală, cu epicentrul său situat în larg, în Marea Neagră”, scrie site-ul TurkyieToday.

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la aproximativ 119,64 kilometri de localitatea Amasra din Bartin, la o adâncime de 9,33 kilometri, potrivit raportului oficial al AFAD. Agenția a menționat că nu au existat rapoarte imediate legate de pagube sau victime.

În continuare, autoritățile din Turcia monitorizează atent situația. Locuitorilor din zonele de coastă din apropierea epicentrului li s-a cerut să rămână calmi. AFAD a anunțat că va continua să evalueze impactul, deși locația cutremurului în larg a redus probabilitatea unor daune semnificative. Turcia este situată într-o zonă seismică activă și se confruntă frecvent cu cutremure de diferite magnitudini.

Please follow and like us:
Pin Share