De câte panouri solare ai nevoie în funcție de mărimea casei tale. E foarte simplu să faci calculul complet

De câte panouri solare ai nevoie în funcție de mărimea casei tale. E foarte simplu să faci calculul complet

Află de câte panouri solare ai nevoie în funcție de mărirea casei tale. Cum se face, de fapt, calculul complet? Nu este deloc complicat. Iată de ce trebuie să ții cont.

De câte panouri solare ai nevoie în funcție de mărimea casei tale. Așa se face calculul complet

Înainte de a-ți pune panouri fotovoltaice, este bine să știi de câte ai nevoie, motiv pentru care trebuie să calculezi numărul lor în funcție de mărirea locuinței.

Nu toate casele sunt la fel, astfel că este necesar să determini câte panouri trebuie să cumperi. Din fericire, calculul pe care trebuie să-l faci nu este complicat.

Mai întâi, trebuie să calculezi necesarul de energie electrică. Mai exact, trebuie să aduni consumul lunar din ultimele 12 luni, apoi să determini consumul mediu lunar.

După aceea, trebuie să calculezi producția de energie pe care o asigură un panou fotovoltaic. Tipul panoului pe care vrei să-l cumperi, precum și tipul sistemului fotovoltaic, adică on-grid sau off-grid, influențează acest lucru.

Totodată, este importantă și locația geografică, precum și orientarea panourilor. În final, trebuie să împarți consumul mediu de energie la producția de energie care este furnizată de un panou.

În acest fel vei putea afla de câte panouri fotovoltaice ai nevoie pentru locuința ta. Cele mai utilizate kituri fotovoltaice pentru uz casnic sunt cele de 3,5 sau 8 kW.

În general, pentru o casă ai nevoie de 7 până la 20 de panouri fotovoltaice de 410 W. O altă variantă este achiziționarea a 7 până la 18 panouri fotovoltaice de 450 W, notează cumsa.ro.

În funcție de anotimp, producția variază. Vara vei produce mai multă energie electrică, în timp ce aceasta va fi mult mai mică iarna. Este important să determini, însă, media produsă.

Cum trebuie instalate panourile fotovoltaice

Un avantaj este faptul că nu trebuie să te îngrijorezi dacă bugetul din prezent nu-ți permite să instalezi prea multe panouri încă de la început. Numărul acestora poate fi suplimentat în viitor.

Panourile trebuie să fie instalate în condiții optime. Inclinația și orientarea influențează capacitatea lor de producție. Astfel, acestea trebuie instalate spre sud, la o înclinație de 35 de grade.

Sistemul fotovoltaic off-grid este cel care nu e conectat la rețeaua națională. Astfel, surplusul de energie produs este stocat în baterii solare.

În cazul sistemului fotovoltaic on-grid, acesta este destinat celor care vor să livreze surplusul de energie electrică în rețeaua națională.

Acesta va mai avea necoie de un invertor on-grid, precum și de un contor bidirecțional. Atunci când nu produci suficientă energie electrică, vei consuma, în acest fel, din rețeaua națională.

Please follow and like us:
Pin Share