De ce a fost anulată candidatura Dianei Șoșoacă la Președinția României. De ce nu mai poate candida, motivele CCR

De ce a fost anulată candidatura Dianei Șoșoacă la Președinția României. De ce nu mai poate candida, motivele CCR

De ce a fost anulată candidatura Dianei Șoșoacă la Președinția României? Ce motive a invocat Curtea Constituțională (CCR) în luarea unei astfel de decizii extrem de drastice.

S-a aflat de ce a fost anulată candidatura Dianei Șoșoacă la Președinția României. Cum ar motiva CCR decizia

CCR a anunțat că s-au depus 7 contestații care vizează candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban la alegerile prezidențiale de pe 24 noiembrie 2024.

Curtea Constituțională a României (CCR) a emis apoi, la orele serii, un comunicat în care precizează că a decis, în final, că Diana Șoșoacă nu mai poate candida pentru funcția supremă în stat.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, se arată în comunicatul judecătorilor constituționali.

Votul judecătorilor a fost de 5-2 pentru anularea deciziei BEC. De notat că cei din Biroul Electoral Central au admis candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Astfel, în acest context, întrebarea aflată pe buzele tuturor este De ce nu mai poate candida Diana Șoșoacă? Care sunt, de fapt, motivele invocate de judecătorii CCR?

Cele mai noi informații spun că judecătorii CCR au analizat candidatura Dianei Șoșoacă prin prisma valorilor constituționale. Șefa SOS România ar fi considerată o amenințarea pentru siguranța națională.

Se întâmplă asta din cauza mesajelor sale pro-Rusia. Conform celor de la Știripesurse.ro, care citează surse juridice, mesajele de susținere pentru Rusia ar fi fost considerate incompatibile cu rolul de președinte. Această funcție presupune, după cum se știe, și conducerea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Reacții în lumea politică după excluderea Dianei Șoșoacă

Adversarii politici ai Dianei Șoșoacă au comentat în termeni duri excluderea acesteia din cursa pentru Cotroceni. ”Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu”, a postat pe Facebook Diana Lasconi, candidata USR la președinția României.

Ioana Ramona Bruynseels, fostă candidată la prezidențiale și membră AUR, a comentat și ea decizia CCR. ”România, sub asediu: Șoșoacă eliminată, dosare fabricate pentru AUR. Jocul murdar al ocultei mondiale.

Ce s-a întâmplat cu Diana Șoșoacă nu este o decizie juridică. Este execuția sumară a unui sistem care acționează după ordine străine, fără pic de respect pentru drepturile fundamentale ale românilor. România nu mai este o democrație, ci un teren de joacă pentru interese externe care dictează totul, de la economie, la politică. Oricine îndrăznește să spună nu devine imediat o țintă”, a scris aceasta pe Facebook.

Please follow and like us:
Pin Share