De ce e bine să bei apă cu castravete. Băutura magică ”dătătoare de viață”

De ce e bine să bei apă cu castravete. Băutura magică ”dătătoare de viață”

De ce e bine să bei apă cu castravete. Băutura magică ”dătătoare de viață”. Specialiștii au numeroase proprietăți pentru organismul uman, cum ar fi menținerea hidratării, pierderea în greutate și prevenirea cancerului.

Care e motivul pentru care e bine să consumi apă cu castravete. Băutura are foarte multe beneficii pentru sănătate

Care e motivul pentru care e bine să consumi apă cu castravete. Băutura are foarte multe beneficii pentru sănătatea umană. Nutriționiștii recomandă această licoare delicioasă și savuroasă pentru că are multe vitamine.

Combinația dintre cele două ingrediente este ideală pentru menținerea organismului hidratat. Leguma dă un plus de aromă, motiv pentru care oamenii sunt încurajați să consume mai multă apă pe parcursul zilei.

Potrivit healthline.com, apa cu castravete ajută la pierderea în greutate pentru că nu are foarte multe calorii în compoziția sa. Băutura înlocuiește cu succes sucurile zaharoase, a licorilor sportive și a altor băuturi carbogazoase.

În plus, această băutură este bună pentru eliminarea toxinelor din organism. Mai mult decât atât, specialiștii transmit că susține funcția rinichilor și curăță tractul urinar. Totodată, apa cu castravete are vitamine și antioxidanți.

Băutura aceasta magică care este ”dătătoare de viață” mai are în compoziția sa beta-caroten, care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Apa cu castravete îmbunătățește digestia pentru că are fibre.

Fibrele din castraveți sunt ideale pentru persoanele care suferă de constipație. Consumul regulat al acestei licori delicioase poate contribui la un sistem digestiv sănătos. Băutura menține și pielea sănătoasă.

Cum se pregătește apa cu castravete

Apa cu castravete se pregătește extrem de ușor și nici nu este nevoie de foarte multe ingrediente. Pentru această băutură delicioasă, savuroasă și răcoritoare este nevoie de legume proaspete, un litru de apă și câteva felii de lămâie.

De asemenea, licoarea mai poate să conțină frunze de mentă sau ghimbir pentru un plus de aromă. Se spală bine leguma și se taie felii, fără să se curețe coaja care conține numeroase vitamine. Se adaugă feliile într-un recipient în care se află apă.

Amestecul obținut se lasă la frigider câteva ore sau peste noapte înainte de a se consuma. Se toarnă în pahare în care se adaugă felii de lămâie, mentă sau ghimbir, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte.