De ce nu e bine să bei apă de la robinetul din baie. Specialiștii au elucidat misterul

De ce nu e bine să bei apă de la robinetul din baie. Specialiștii au elucidat misterul

De ce nu e bine să bei apă de la robinetul din baie. Specialiștii au elucidat misterul. Oamenii trebuie să fie extrem de atenți la sursa de apă potabilă pe care o aleg pentru a se hidrata, mai ales pe parcursul verii.

Care e motivul pentru care nu este indicat să consumi apă de la robinetul din baie. Experții au dezvăluit ce se întâmplă

Care e motivul pentru care nu este indicat să consumi apă de la robinetul din baie. Experții au dezvăluit ce se întâmplă atunci când avem acest obicei. Cercetătorii trag un semnal de alarmă în privința problemelor medicale care pot apărea.

În general, apa de la chiuvetă are în compoziția sa substanțe care pot duce la complicații și uneori la îmbolnăvire. Printre cele mai întâlnite substanțe se numără mercurul, cuprul, plumbul, cadmiul, aluminiul și cromul.

Aceste metale grele poluează apa și aer, mai ales dacă conductele sunt vechi sau realizate din plumb. Corpul ajunge să asimileze toate substanțele periculoase prin consumul regulat și de aici pleacă predispozițiile pentru anumite boli grave.

„Conductele au contaminanţi şi metale grele şi vă enumăr câteva: plumb, mangan, cupru, zinc, nichel. Ce nu se ştie, este că prin fierbere doar clorul se evaporă, devenind un gaz.

Apa de reţea este responsabilă pentru 20% la expunerea totală la plumb la adulţi +60% la bebeluşi şi copii”, a declarat Claudia Benea, specialist în hidratare, pentru publicația observatornews.ro.

Plumbul duce la probleme de ordin renal și crește presiunea arterială. Un alt motiv pentru care nu ar trebui să bei apă de la robinetul din baie este strâns legat de dezinfectantul care se folosește ca apa să fie potabilă.

Ce conține, de fapt, apa de la robinetul din baie

Substanțele chimice folosite pentru tratarea apei și prevenirea dezvoltării bacteriilor pot fi distruse dacă sunt expuse la aer, în special în locuințele care nu au un rezervor de stocare vechi. Rezervoarele de stocare a apei nu reușesc, de obicei, să țină bacteriile la distanță.

Clorul este un alt element chimic pe care oamenii trebuie să-l ia în calcul atunci când beau apă de la robinetul din baie. Acest element chimic distruge bacteriile și germenii, însă poate cauza neplăceri în organismul uman.

O persoană care bea în cantități mari, în fiecare zi, apă cu clor se poate alege cu acizi corozivi care distrug corpul. Oamenii se aleg cu anumite simptome, cum ar fi îngreunarea respirației, iritația gâtului și tuse. Apa de la robinetul de baie conține și un exces de fluor.

Cantitatea acestui mineral este medie în apa potabilă, doar cu toate acestea cercetătorii spun că un consum ridicat poate duce treptat la alterarea stării de sănătate. Totodată, apa de la robinet are foarte mulți nitriți.

Please follow and like us:
Pin Share