De ce pisicile mestecă plastic. Nu este mereu un semn de chef de joacă

De ce pisicile mestecă plastic. Nu este mereu un semn de chef de joacă

V-ați întrebat de ce pisicile au tendința de a mesteca plastic? Când le vedeți, probabil aveți senzația că au chef de joacă, dar nu este nici pe departe așa. Pot ascunde afecțiuni despre care nu aveți habar și trebuie să luați măsuri.

Din ce motiv pisicile mestecă plastic

Pisicile sunt unele dintre cele mai simpatice animale de companie. Gesturile lor stârnesc admirația oamenilor și implicit iubirea profundă. Inteligente, dar și extrem de jucăușe sunt o adevărată terapie pentru sufletul stăpânilor lor.

Pisicile se pot înțelege foarte bine cu oamenii, mai ales dacă sunt dresate. Uneori, însă, faptele lor sunt greu de înțeles sau înțelese pe dos. Jucatul cu diferite obiecte, inclusiv cele din plastic nu înseamnă întotdeauna că au nevoie de atenție.

Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului că mestecatul plasticului în cazul pisicilor poate fi un indiciu al bolii numite Pica. Ce este Pica? O afecțiune caracterizată de o tulburare alimentară. Pisicile pot fi atrase de mirosul lucrurilor din plastic și de aceea îl rod.

Felinele care suferă de Pica vor consuma nu doar plastic, ci și materiale din lână, cauciuc, lemn, textile, hârtie sau chiar pământ. Dacă le observați punând gura pe cele enumerate, nu le lăsați, ci opriți-le pentru sănătatea lor.

Pica este și un indiciu că pisica poate suferi de o boală neurologică, hipertiroidism, boli endocrine, afecțiuni gastrointestinale, anemie sau deficiențe nutriționale. În cazul acestora din urmă, încercați să vă alimentați pisica mai bine și mai sănătos.

Semne că ai alergie la pisici

Nu toată lumea tolerează felinele. Sunt alergice la blana lor, astfel că este mai bine să stea departe de ele, pentru a fi crescute de cineva care nu are nicio problemă în preajma pisicilor și, desigur, pentru a-și asigura o sănătate curată.

”Semnele cele mai întâlnite ale unei alergii la părul de pisică apar, de obicei, la scurt timp după ce ai intrat în contact cu blana unei pisici, cu saliva sau cu urina acestui animal. Alergenul la care peste 90% dintre oamenii care au alergie la pisici reacționează provine din saliva și pielea pisicii. 

Acest alergen se găsește în concentrații mai mari pe animalele de sex masculin și se transmite pe blana motanului atunci când acesta se spală cu limba. Alergenul poate provoca umflături și mâncărimi la nivelul membranelor din zona ochilor și nasului, ducând de obicei la inflamații oculare și la un nas înfundat. Unele persoane pot să dezvolte o erupție pe față, gât sau pe partea de sus a pieptului, ca răspuns la acel alergen.

Oboseala este frecventă în alergiile netratate, la fel și tusea continuă. Însă simptomele precum febra, frisoanele, greața sau vărsăturile ar trebui să aibă legătură mai degrabă cu o boală decât cu alergiile”, explică pe doc.ro medicul veterinar Garofița Hofmann.

Please follow and like us:
Pin Share