Descinderi în Spitalul Pantelimon, în căutare de noi probe. Medicii din secția ATI au rămas fără telefoanele mobile

Descinderi în Spitalul Pantelimon, în căutare de noi probe. Medicii din secția ATI au rămas fără telefoanele mobile

Criminaliștii au descins, joi dimineață, la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală. Polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri au ridicat telefoanele mobile ale medicilor de la secția ATI, în scopul percheziționării informatice.

Cadrele medicale au rămas fără telefoane mobile

Polițiștii de la Serviciul Omoruri, trimiși de procurorul care anchetează cazul doctorițelor de la ATI acuzate de omor, au descins, joi dimineață, la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Aceștia au ridicat telefoanele mobile ale medicilor de anestezie și terapie intensivă pentru percheziții informatice, potrivit gandul.ro.

Surse judiciare au precizat faptul că în timpul acestei acțiuni, patru asistenți au fost chemați la parter pentru a discuta cu polițiștii. Momentan nu se știe dacă li s-au luat telefoanele sau dacă au fost solicitați doar pentru a oferi câteva informații, a mai precizat publicația.

Medicii care se aflau în acele momente în operații au fost așteptați. După ce toată lumea vizată a predat telefoanele, au fost înmânate ordonanța și câte o copie a procesului verbal, ca justificare a realizării acestei proceduri. Ordonanța este semnată de procurorul Bogdan Octavian Muntianu.

În document se preciza faptul că descinderile sunt făcute în cadrul dosarului în care sunt inculpați medicii ATI Maria Miron și Mirela Păiuș, dar și asistenta Mariana Călin. Asistenta Maria Pisică este suspectă, de asemenea, potrivit sursei citate.

Pe documentul primit de fiecare cadru medical era precizat, la final, faptul că “în cauză se impune ridicarea telefoanelor mobile aflate în posesia….(n.r. – numele fiecărui doctor ATI), deoarece acestea pot servi ca probă în procesul penal“, scrie sursa.

Odată cu această descindere, s-a îngreunat și procesul de comunicare. Asta înseamnă că, pentru medicii ATI, va fi mai greu să discute rapid și eficient cu spitalul sau cu alți colegi, mai ales că o parte dintre ei sunt în ture de gardă.

Această acțiune de ridicare a telefonelor mobile dovedește faptul că procurorii caută mai multe motive pentru a continua ancheta în care cele două cadre medicale sunt acuzate de omor calificat și tentativă la omor calificat. Se presupune că argumentele existente nu au reușit să convingă instanța să le mențină în arest preventiv, scrie publicația.

Amintim fapul că cele două doctorițe au fost arestate preventiv pe data de 8 august. Acestea au contestat decizia, iar Curtea de Apel București a hotărât să le elibereze în data de 20 august. Judecătorii nu au dispus altă măsură preventivă în cazul lor.

Please follow and like us:
Pin Share