Doi soți, obligați de instanță să NU se apropie unul de altul la mai puțin de 3 metri în casă și 50 de metri afară! Cum s-a ajuns la această situație bizară

Doi soți, obligați de instanță să NU se apropie unul de altul la mai puțin de 3 metri în casă și 50 de metri afară! Cum s-a ajuns la această situație bizară

Doi soți din localitatea ieșean Ciurea au decis să se dea reciproc în judecată, astfel că au ajuns în fața instanței, unde fiecare l-a reclamat pe celălalt, relatează Ziarul de Iași

Judecătorii au admis în parte ambele cereri, fără a lămuri însă cine este, de fapt, agresorul și cine victima.

Magistrații au decis însă ca bărbatul să păstreze o distanță minimă de trei metri față de soția sa, atunci când se aflau amândoi în casă și de 50 de metri, atunci când erau afară. Aceleași condiții i-au fost impuse și femeii.

În plus de asta, deși locuiesc în aceeași casă, amândurora li s-a interzis să ia legătura unul cu celălalt, inclusiv telefonic sau prin corespondență. În plus, femeii i s-a impus păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de magazinul pe care soțul său îl administrează. Ordinul de protecție a fost emis pe o durată relativ scurtă, de doar trei luni.

La scurt timp, femeia și-a reclamat soțul la Poliție că ar fi încălcat ordinul de protecție. Acesta nu s-a oprit însă aici și a mai depus o plângere prin care a cerut evacuarea soțului din casă.

Solicitarea femeii a fost susținută în instanță și de reprezentanții Secției 2 Poliție Rurală Ciurea, aceștia apreciind că o continuare a conviețuirii în același imobil a celor doi soți duce la încălcarea reciprocă a ordinului de protecție emis pentru fiecare. De această dată însă, magistrații au respins cererea. Femeia nu dovedise cu nimic faptul că viața sau integritatea fizică ori psihică i-ar fi fost amenințată de soț.

Judecătorii au considerat că divergențele dintre cei doi nu sunt suficient de grave pentru a impune emiterea unui ordin de protecție, cu atât mai puțin pentru a dispune evacuarea vreunuia dintre ei. „Nemulțumirile din cadrul unei familii, care pot genera conflicte verbale constante dovedesc doar o stare de incompatibilitate intervenită la un moment dat între membrii aceleiași familii și care poate fi rezolvată atunci când se impune, chiar prin ajutor de specialitate în mediere psihologică, nu prin aplicarea unor restricții și limite fizice de către instanța de judecată”, au apreciat magistrații.

Decizia Judecătoriei nu este definitivă, dosarul intrând pe rolul Tribunalului.