Două avioane nu au putut ateriza pe Aeroportul Otopeni din cauza furtunii puternice. Ce au făcut piloții

Două avioane nu au putut ateriza pe Aeroportul Otopeni din cauza furtunii puternice. Ce au făcut piloții

Mai multe minute, două avioane care veneau din exteriorul țării nu au putut ateriza pe Aeroportul Otopeni din cauza furtunii puternice și a ploii abundente abătute asupra Capitalei.

Furtuna puternică din Capitală a afectat traficul aerian: două avioane nu au putut ateriza pe Aeroportul Otopeni

Timp de aproape o oră, municipiul București și zone din împrejurimi, în special Ilfov, s-au aflat sub alertă cod portocaliu de furtuni puternice, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și căderi de grindină.

Au fost emise și mesaje RO-Alert. Pompierii au primit mai multe misiuni. Au avut zeci de intervenții pentru a degaja șosele sau mașini peste care au căzut copaci sau cabluri de electricitate.

Fenomenele extreme au afectat grav și traficul aerian. La orele după-amiezii, din cauza vijeliei și a ploii torențiale din zona Aeroportului ”Henri Coandă” (Otopeni) din București, avioanele nu au putut ateriza.

Astfel, două aeronave care au avut ca destinație capitala României nu au putut ateriza și au așteptat în aer ameliorarea vremii, potrivit site-ului specializat BoardingPass.

Au trecut prin momente mai puțin plăcute pasagerii aflați în zborurile Ryanair FR1795 Skiathos – București și Lufthansa LH1420 Frankfurt – București. Piloții au decis să țină în aer zeci de minute aeronavele.

În jurul orei 18.10, zborul Lufthansa LH1420 Frankfurt – București a aterizat în siguranță. Acestuia i-a urmat în scurt timp și zborul Ryanair FR1795 Skiathos – București.

Conform datelor de la ora 18.35, niciun avion, fie că vorbim de curse interne sau extren, nu mai este în zona de așteptare, iar aterizările nu mai sunt perturbate, scrie sursa citată.

Furtunile de marți au creat probleme și în traficul feroviar

Nu doar zona Capitalei a fost lovită marți de furtuni violente. Și alte județe din țară au fost sub alerte de la ANM. Din datele CFR SA aflăm că circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Dâmbu şi Corlăteşti, Prahova.

Aici, un copac rupt de vijelie s-a prăbuşit pe linia de cale ferată, la intrare în Corlăteşti, km 6+500. Drept consecință, trenul Regio 11483 a fost oprit până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de pompierii ajunşi deja acolo.

Please follow and like us:
Pin Share