Două legume pe care e bine să le plantezi în grădină în locul roșiilor și cartofilor în septembrie. Vei avea o recoltă bogată și le vei folosi la foarte multe mâncăruri

Două legume pe care e bine să le plantezi în grădină în locul roșiilor și cartofilor în septembrie. Vei avea o recoltă bogată și le vei folosi la foarte multe mâncăruri

Două legume pe care e bine să le plantezi în grădină în locul roșiilor și cartofilor în luna septembrie. Vei avea o recoltă bogată și le vei folosi la foarte multe mâncăruri. Care sunt sfaturile pe care le au agricultorii români.

Două legume care înlocuiesc roșiile și cartofii în luna septembrie. Plantația va da roade și le vei utiliza în multe preparate culinare

Două legume care înlocuiesc roșiile și cartofii în luna septembrie. Plantația va da roade și le vei utiliza în multe preparate culinare tradiționale pentru că dau gust și savoare. Specialiștii spun că cele mai bune sunt ceapa și usturoiul verde.

Acestea sunt recomandate de foarte mulți agricultori români, care dezvăluie că răsadurile se pun în pământ în fiecare toamnă, în șanțuri. Aceste șanțuri se sapă la distanță mică, de aproximativ cinci centimetri.

Este foarte important ca săparea șantului să se facă la o adâncime mare pentru că în felul acesta se protejează plantele de posibilele înghețuri. Unul dintre sfaturile agricultorilor este să se planteze la 25-30 cm adâncime.

În situația în care solul este unul argilos, atunci recolta va fi una bună. Dacă pământul nu este cel potrivit pentru ceapă și usturoi verde, atunci ar fi bine să se aducă o cantitate suficientă de argilă pentru a se amesteca cu solul deja existent.

Cum se cultivă ceapa și usturoiul de toamnă

Ceapa se cultivă extrem de ușor din arpagic. Aceeași situație este și în cazul usturoiului care nu are nevoie de o îngrijire aparte. Cele două culturi se înființează toamna, înainte de primul îngheț pentru a apuca să se prindă.

Bulbii pot rezista până la temperaturi de -20 de grade Celsius, însă încep să vegeteze când afară sunt mai mult de 4 grade Celsius. Aceste plante au nevoie de umiditate pentru a încolți, argila fiind cel mai bun substrat pentru a da roade excelente.

În altă ordine de idei, agricultorii trag un semnal de alarmă legat de usturoi care nu trebuie să fie niciodată în solul în care înainte a fost fasole sau mazăre. Din păcate, leguma poate fi atacată de nematoizi.

Mai mult, grădinarii recomandă rotația culturilor de ceapă și usturoi odată la 3-4 ani. Înainte de semănarea de toamnă trebuie să se ia în calcul pregătirea solului prin discuire pentru mărunțirea și eliminarea resturilor vegetale ale culturii anterioare.

De asemenea, pământul are nevoie de o fertilizare pe bază de azot și potasiu și apoi se trece la arătura de bază. Pământul trebuie să se sape până la o adâncime de 25-30 de centimetri astfel încât îngrășămintele să își facă treaba cum trebuie.

Please follow and like us:
Pin Share