”Drumul care unește”, unic în România, care i-a lăsat pe străini mască. A fost inclus în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume

”Drumul care unește”, unic în România, care i-a lăsat pe străini mască. A fost inclus în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume

”Drumul care unește”, unic în România, care i-a lăsat pe străini mască. A fost inclus în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume. Traseul are 1.400 de kilometri și le oferă turiștilor peisaje de poveste.

”Drumul care unește”, rar în țara noastră, care i-a cucerit pe călătorii străini. Se găsește în topul celor mai speciale 100 locuri de văzut

”Drumul care unește”, rar în țara noastră, care i-a cucerit pe călătorii străini. Se găsește în topul celor mai speciale 100 locuri de văzut. Traseul are marcate pietre unice de andezit sculptate de artiști pe fiecare bornă de kilometru.

Cei de la Time Magazine sunt de părere că Via Transilvania, care are o distanță de 1.400 de kilometri, reprezintă o adevărată expoziție de sculptură în aer liber din lume. Pleacă de la Putna din Bucovina și ajunge la Drobeta Turnu Severin.

Oamenii pot admira peisaje care le taie răsuflarea. Mai mult, călătorii pot face drumeții pe jos sau cu bicicleta. De asemenea, turiștii români și străini se pot bucura de pădurile virgine, de bucate tradiționale și plimbări în aer liber.

„Supranumit drumul care uneşte pentru focusul său asupra comunităţilor, proiectul îi duce pe călători prin sate tradiţionale care trăiesc din lucratul pământului.

Vizitatorii pot rezerva o cameră într-un hotel sau han sau pot căuta cazare în casele şi parohiile localnicilor, unde mesele gătite în casă sunt servite cu produse de la gospodărie”, au notat jurnaliștii internaționali despre Via Transilvanica.

Așa se face că drumul a fost inclus în topul celor 100 de destinații extraordinare care merită să fie vizitate în 2024. Via Transilvanica este un proiect care nu avea cum să lipsească din acest clasament pentru că oferă experiențe unice în comunități cu tradiții, istorie și cultură diverse.

„Suntem onorați că apărem pe aceeași listă cu locuri iconice din toată lumea precum Cortina d’Ampezzo, La Maison Rabelais sau Angama Amboseli, Kimana Sanctuary din Kenya”, au transmis organizatorii.

Via Transilvanica, un loc inedit de la inaugurarea din 2022

Via Transilvanic a devenit un loc inedit încă de la inaugurarea care a avut loc în octombrie 2022. Calea, supranumită „drumul care unește” pentru concentrarea sa asupra comunității, aduce călătorii prin sate tradiționale.

Localnicii din aceste regiuni primesc mereu turiști cu rucsacul în spate, călătorii bucurându-se de ospitalitatea acestora. În plus, cei care ajung în România au parte de farmecul sălbatic din această parte a țării noastre.

Calea se întinde pe șapte regiuni istorice etnic diverse din 10 județe, fără a menționa 12 situri din patrimoniul mondial UNESCO. Drumul ajunge la Cetatea Alba Carolina și prin satele săsești, cum ar fi Biertan.

Please follow and like us:
Pin Share