Drumul pe care îl așteaptă sute de mii de români începe cu necazuri. Autostrada strică recoltele fermierilor

Drumul pe care îl așteaptă sute de mii de români începe cu necazuri. Autostrada strică recoltele fermierilor

Mai mulți fermieri dintr-o comună din Sibiu își exprimă nemulțumirea cu privire la construirea Autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Aceștia au fost anunțați că trebuie să-și strângă recoltele de pe terenurile din Boița, până la finalul săptămânii.

Fermierii din Sibiu sunt nemulțumiți

Agricultorii se arată nemulțumiți după ce li s-a spus că trebuie să își culeagă recoltele până la finalul săptămânii pentru a putea începe lucrările pentru primul lot al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. În caz contrar, acestea vor fi distruse de buldozere.

„S-au pus abuziv pe terenurile noastre. Noi nu am cules, n-am scos cartofii, toată lumea e nemulțumită, nu doar eu. Eu sunt nemulțumit pentru că nu am timp, trebuie să mă duc și la lucru. Trebuia să ne lase să cultivăm terenurile, să adunăm de pe ele și după, la final de lună să facă asta”, spune un fermier, potrivit antena3.ro.

Mai mult, cei 600 de fermieri susțin că primesc sume mici în urma exproprierii. „Nu suntem multumiți de valoarea terenurilor pentru că nu ne-a întrebat nimeni și nici nu e prețul corect. 0,50 de bani, 1 leu, nici atât nu se dă pe metru pătrat, prețul este mult mai mare”, spune un alt fermier.

Primarul comunei Boița anunță că oamenii au posibilitatea de a acționa în instanță în cazul în care consideră că primesc prea puțini bani pentru terenuri. În urma unei decizii, valoarea se poate modifica.

„Fiecare cetățean, după ce va primi acea decizie individuală de expropriere, are posibilitatea să se adreseze instanței și, în urma unei sentințe, să modifice această valoare”, spune Nicolae Cocoș, primarul comunei Boița, conform sursei citate.

La polul opus există și fermieri care sunt de acord cu ce se întâmplă și susțin construirea noii autostrăzi. Mai mult, pe termen lung, acest drum va fi benefic pentru copii și nepoți.

„O să fiu mulțumit, ce să fac, statul îți dă cât scrie în registru. E bine că o să trăiască nepoții, copilașii mai bine, să se plimbe”, declară un alt fermier.

Autostrada A13 va avea o lungime de totală de 68 de kilometri. Mai mult, aceasta va avea șapte noduri rutiere, 90 de poduri, 12 viaducte, 2 centre de întreținere și coordonare și un punct de sprijin. De asemenea, proiectul trebuie finalizat în trei ani de la începerea construcțiilor.

Please follow and like us:
Pin Share