E cea mai tare călătorie pe care o poți face în iulie. Locul e spectaculos în această perioadă a anului

E cea mai tare călătorie pe care o poți face în iulie. Locul e spectaculos în această perioadă a anului

Cea mai tare călătorie pe care o poți face în iulie este într-o locație inedită din România. Locul este unul spectaculos, mai ales vara. Cei care vor să se bucure de liniște și de natură pot veni aici.

E cea mai tare călătorie pe care o poți face în iulie. Locul spectaculos pe care nu-l trebuie să ratezi vara

Dacă vrei să pleci într-un concediu în țară și nu știi ce destinație să alegi, sunt foarte multe locuri unde îți poți petrece sejurul. Sunt destinații pentru toate gusturile, indiferent dacă preferi muntele sau marea.

O locație cu totul specială, însă, este Delta Dunării, un ecosistem situat în estul țării. Este cea mai mare și, totodată, cea mai bine conservată deltă din Europa, recunoscută ca sit UNESCO pentru biodiversitatea sa.

De altfel, este singura deltă din lume care a fost declarată Rezervație a Biosferei, în cadrul Programului UNESCO “Omul și Biosfera”, începând cu anul 1991.

În plus, Delta Dunării este locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. Turiștii care ajung în zonă se pot bucura de multă liniște, de peisaje de vis și de specii superbe de animale și păsări.

Plimbările cu barca pe canalele înguste, acoperite de stuf, dar și pescuitul și fotografia se numără printre activitățile care se pot practica în Delta Dunării.

Cei care vor să exploreze delta o pot face în cadrul excursiilor organizate. Acestea includ ghizi experți, care le vor oferi turiștilor informații despre flora și fauna deltei, dar și multe alte curiozități. Delta se poate explora și prin kayak sau canoe, astfel că cei care vor să admire frumusețea naturii pot ajunge în locuri mai retrase.

Turiștii vor găsi, în multe dintre localitățile din Delta Dunării, cazare tradițională. Vizitatorii se pot bucura de bucătăria locală, care are incluse și specialități de pește proaspăt pescuit.

Vizitatorii pot face o excursie până la Sulina, care este  Deltă cu port la Dunăre, dar și la Marea Neagră. Orașul e situat la cea mi joasă altitudine din România (4 metri deasupra nivelului mării).

Cei pasionați de pescuit pot vizita muzeele dedicate pescarilor. Este vorba despre Casa Pescarului de la Mahmudia și Muzeul Lotcii de la Mila.

Alte lucruri interesante despre Delta Dunării

În Delta Dunării se află singurele păduri de nisip de la noi din țară. Este vorba despre pădurea Letea și pădurea Caraoman, acolo unde se găsesc liane cu lungime de până la 25 de metri.

Delta Dunării găzduiește sute de specii de păsări, pești, dar și alte animale sălbatice. Multe dintre ele sunt rare sau pe cale de dispariție. Pelicanii, egretele, cormoranii și lebedele se numără printre speciile cele mai cunoscute.

În apa din Delta Dunării se află morunul (Huso huso), cel mai mare pește de apă dulce din lume. Poate ajunge la dimensiuni uriașe și poate avea o durată de viață de până la 100 de ani.

Pelicanul Creț (Pelecanus crispus) este cea mai mare pasăre din Deltă, aripile sale ajungând la 3,2 metri. Cea mai mare pasăre prădătoare este Vulturul Codalb (Haliaetus albicilla). Cel mai mic mamifer este chitcanul, iar cel mai mare mistrețul, notează libertatea.ro.

În afară de numărul mare de plante protejate prin lege, Delta mai găzduiește și două plante carnivore. Este vorba despre otrățelul de baltă (Utricularia Vulgaris) și aldrovanda (Aldrovanda vesiculosa).