Fabrica de 1.4 miliarde de euro din România, unde s-ar fi angajat 8.000 de români, nu se mai construiește. Decizia luată de gigantul belgian care promitea o investiție uriașă

Fabrica de 1.4 miliarde de euro din România, unde s-ar fi angajat 8.000 de români, nu se mai construiește. Decizia luată de gigantul belgian care promitea o investiție uriașă

Lovitură grea pentru economia din România. Gigantul belgian care a anunțat că va investi 1,4 miliarde de euro în construcția unei fabricii, într-un important oraș din țara noastră, s-a răzgândit.

Fabrica urma să genereze 8.000 de locuri de muncă pentru români

Compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) a transmis că nu va mai construi fabrica de baterii electrice pentru industria auto, la Galați.

De asemenea, gigantul belgian a subliniat că se angajează în discuții cu alte două țări pentru a determina noua locație a fabricii, fără să ofere mai multe detalii despre ce state e vorba.

„Noua gigafabrică este o mișcare strategică a Avesta Holding pentru a răspunde cererii tot mai mari de soluții de stocare a energiei fiabile și durabile, atât în ​​aplicațiile auto, cât și în energia regenerabilă.

 Această nouă gigafabrică va juca un rol crucial în promovarea tehnologiilor de energie curată, au declarat reprezentanții companiei ABEE.

Potrivit lor, decizia cu privire la locația noii fabrici va fi influențată de factori precum ”infrastructura, disponibilitatea forței de muncă și sprijinul guvernamental”.

Mai mult, compania își propune să stabilească locația în următoarele luni și să înceapă construcția noii fabrici de baterii electrice pentru industria auto la scurt timp după aceea.

”În timp ce ABEE a decis să-și încheie colaborarea la proiect în România, continuăm să explorăm alte locații promițătoare pentru a sprijini creșterea noastră strategică”, au mai spus oficialii gigantului belgian.

Decizia belgienilor de la ABEE reprezintă o lovitură grea pentru economia României și pentru români, deoarece dacă ar fi fost construită la Galați, noua fabrică ar fi generat 8.000 de locuri noi de muncă. 

Aceasta urma să aibă inițial o capacitate de 22 GWh pe an, iar în faza a doua a proiectului urma să fie pus pe pe picioare un sistem de reciclare a bateriilor și echipamentelor electrice cu o capacitate de 50.000 tone/an.

Please follow and like us:
Pin Share