Felul românesc de mâncare pe care turiștii străini îl adoră și îl comandă mereu la noi în țară: “Nu îmi mai trebuie nimic”

Felul românesc de mâncare pe care turiștii străini îl adoră și îl comandă mereu la noi în țară: “Nu îmi mai trebuie nimic”

Mâncarea tradițională românească pe care turiștii străini o cer mereu când sunt în România. Este servită adesea la mesele festive.

Felul românesc de mâncare pe care turiștii străini îl adoră și îl comandă mereu la noi în țară

Turiștii străini care vizitează România sunt impresionați nu doar de peisaje, ci și de preparatele tradiționale. Unul dintre cele mai comandate feluri de mâncare sunt sarmalele.

Conform unui clasament prestigios realizat de Taste Atlas, o platformă recunoscută pentru recenzile sale culinare, România ocupă locul 4 în topul mondial al celor mai gustoase bucătării. Pe primele locuri se află Italia, Grecia și Spania.

Printre preferatele vizitatorilor de peste hotare se numără și sarmalele. Aceste rulouri de carne tocată, orez și condimente, învelite în frunze de varză murată sau frunze de viță, sunt un adevărat festin pentru papilele gustative.

„Sarmale, mămăligă, cârnați, sunt doar câteva dintre preparatele care au clasat țara noastră pe locul 4 în lume atunci când vine vorba despre mâncare”, spune Ioana Mihalca, jurnalist Digi24.

Preparatul românesc adorat de localnici, cât și de turiștii internaționali

Interesant este faptul că preferințele culinare ale străinilor se aliniază perfect cu cele ale românilor. Iată câteva declarații ale internauților, conform sursei citate:

“Sarmale, grătare.”
“Plăcinte, sarmale, mămăliga cu brânză, ciolan afumat.”
“Sarmalele. Poate să fie orice fel de mâncare, dar dacă sunt sarmale nu mai îmi trebuie nimic”
“Sarmale cred, că-s mai specifice.”
“Fasole cu ciolan, asta cred că e cea mai bună mâncare.”

„Tradiția noastră așa a fost, un pahar de horincă omului când ne intră în casă și apoi ne apucăm de mâncat bucatele bune și gustoase. Mămăliga cu brânză, smântâna și brânza de vaci, produse din porc, murături, nelipsita slănina cu pâine de casă și muraturi și ceapa roșie”, Rodica Nemeș, proprietar de pensiune, conform digi24.ro.

Deși bucătăria românească poate părea mai puțin sănătoasă, nutriționiștii o recomandă. Alimentele tradiționale sunt o opțiune mai bună decât cele ultraprocesate, cumpărate din magazin.

„În loc să consumăm o felie de salam sau parizer la micul dejun, mai bine consumăm o felie de slăninuță, este foarte bună, aduce acizi grași saturați, respectiv mămăliga cu brânză o recomand, este slabă caloric și totodată aduce un aport important de calciu și vitamina”, declară nutriționistul Iulia Trif.

În clasamentul Taste Atlas, România a obținut un scor de 4,57, bazat pe 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice.

Please follow and like us:
Pin Share