Flori care se plantează toamna în grădină. Lista completă a unui florar cu experiență

Flori care se plantează toamna în grădină. Lista completă a unui florar cu experiență

Chiar dacă a sosit sezonul de toamnă iar valorile termice sunt mai ridicate asta nu înseamnă că nu se mai pot planta flori. Mulți florari încă se ocupă de cultivare și știu să facă totul foarte bine, încât să se bucure de rezultate pe măsură.

Ce flori se plantează toamna în grădină

Totuși, nu orice flori se plantează în grădină toamna, fiindcă nu toate se pot adapta solului mai rece. De altfel, este foarte important să cunoști o tehnică de punere în pământ a plantelor, astfel încât să ai o rezultatele așteptate. Există o varietate de operațiuni de întreținere.

Pentru florile care suportă și temperaturile mai scăzute toamna asigură o combinație unică de condiții pentru evoluție fără obstacole. Una dintre ele este faptul că rădăcinile se pot dezvolta fără a mai suferi o tranziție, de la cald la rece, căci temperatura va fi una constantă.

Umiditatea ridicată este de asemenea prielnică pentru florile de pus în sol toamna. Din ce motiv? Pentru că din umiditatea redată de vreme ele își iau aportul de apă necesar zilnic și nu mai este nevoie să le uzi  ca să înflorească.

Timpul de odihnă este mai mare pentru plantele de toamnă. Este posibil pentru că după ce își dezvoltă rădăcinile ele intră în repaus vegetativ pe timp de iarnă. Drept urmare, pe timp de primăvară sunt bine înrădăcinate și gata să înflorească.

Una dintre florile care se pot cultiva toamna este violeta. Aceasta este una perenă și preferă un sol ușor acid, bine drenat și o zonă semi-umbrită. Bulbii se pun în adâncime mică, în așa fel încât rădăcinile să fie complet acoperite când se vor forma.

Cum întreții florile pe care le plantezi toamna

Violetele au nevoie de o udare moderată, căci solul trebuie să fie permanent umezit, dar nu îmbibat în apă. Poți pune un strat de mulci pe zona de plantare în așa fel încât să previi evaporarea apei și pentru a proteja rădăcinile de îngheț.

Panseluțele sunt alte flori care se pot cultiva toamna. Ele adoră solurile fertile, dar bine drenate, precum și un loc cu expunere la soare sau semi-umbră. De altfel, ai grijă ca la plantare să lași un interval de 15 centimetri pentru a permite extinderea rădăcinilor.

Și gura leului se poate pune în pământ, în grădina casei, toamna. Se adaugă în sol răsaduri sau semințe, iar înainte de plantare solul trebuie să fie drenat. Gura leului are nevoie de soare, așadar evitați să o puneți sub un copac, căci o acoperă cu umbra.

Pe lângă cele menționate, mai poți cultiva și crinzanteme sau floarea cyclamen. Acestea vor oferi un plus de culoare grădinii când se vor dezvolta. Pentru o mai bună întreținere nu uita de îngrășămintele naturale, precum: cojile de nuci, cojile ouă, cenușa sau infuzia de urzici.

Please follow and like us:
Pin Share