Fructe și legume pline de pesticide. Mihaela Bilic spune că nu trebuie să le consumi

Fructe și legume pline de pesticide. Mihaela Bilic spune că nu trebuie să le consumi

Fructe și legume pline de pesticide. Mihaela Bilic spune că nu trebuie să le consumi. Vedeta a dezvăluit și care sunt produsele ideale pentru a fi mâncate, conform unui studiu efectuat în fiecare an de cercetătorii americani.

Fructe și legume care au multe substanțe chimice și periculoase. Medicul Mihaela Bilic recomandă oamenilor să le evite

Fructe și legume care au multe substanțe chimice și periculoase pentru că sunt mai puțin rezistente la boli și dăunători. Medicul Mihaela Bilic recomandă oamenilor să le evite pentru că sunt stropite des pentru a da roade.

„Anual așteptăm de la americani să desemneze câștigătorii premiilor Oscar. Și tot anual așteptăm celebra listă cu cele 12 fructe și legume «câștigătoare» la capitolul pesticide”, a spus Mihaela Bilic pe Facebook.

„EWG’s Shopper’s Guide to Pesticides in Produce este considerată un reper de încredere în alegerile consumatorilor, fiind făcută de o organizație independentă de industria alimentară.

Pe lângă topul Dirty Dozen, există și o listă Clean Fifteen cu cele mai «curate» 15 fructe și legume”, a adăugat medicul nutriționist pe social media. Lista cu legumele pline de pesticide include ardei gras, țelină, salată, spanac și cartofi.

De asemenea, la capitolul fructe specialistul transmite că este vorba de mere, pere, piersici, căpșuni și struguri. Pe de altă parte, dintre cele 43 de categorii de fructe și legume prezente în Ghidul pesticidelor 10 produse au o încărcătură de pesticide redusă, fiind sigure pentru consum.

Acestea sunt broccoli, vinete, varză, ceapă, sparanghel, banane, kiwi, mango, ananas și avocado. Singurul criteriu de alegere a unui produs de pe raft este să fie minim procesat, susține nutriționistul vedetelor, Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, Bio sau ne-BIO?

„Dincolo de polemica BIO/ne-BIO un pericol mult mai mare pentru sănătatea noastră îl pot reprezenta OMG-urile (organismele modificate genetic). Într-o lume în care semințele sunt ameliorate genetic ca să reziste la boli și paraziți este greu de identificat ce produse mai sunt în prezent ca odinioară. 

La capitolul «etichete» legislația este deficitară. Cât despre fructe și legume, carne și pește, lapte și ouă, avem nevoie de furnizori/producători de încredere care să respecte și alimentul, dar și mediul înconjurător. 

Iar siguranța alimentară trebuie să fie completată de calitate, degeaba cumperi un produs BIO care este plin de zahăr și grăsime! Ce să mai spun de gust, că l-am pierdut cu totul din vedere.

Un aliment trebuie să fie în primul rând BUN la gust, e o condiție mai presus de toate”, susține Mihaela Bilic, care este una dintre vedetele cele mai urmărite când vine vorba de sfaturile alimentare.