Fructele care cresc imunitatea, dar pe care mulți români le evită. Sunt pline de beneficii

Fructele care cresc imunitatea, dar pe care mulți români le evită. Sunt pline de beneficii

Fructele care cresc imunitatea, dar care sunt evitate de mulți români, deși au beneficii pentru sănătate. Pot fi consumate în diverse combinații și au un gust bun.

Fructele evitate de mulți români, deși cresc imunitatea. Ce beneficii au pentru sănătate

Consumul de fructe este recomandat pentru un stil de viață sănătos, deoarece sunt foarte benefice pentru organism. Unele dintre ele sunt evitate de români, deși sunt foarte sănătoase.

De exemplu, fructele uscate reprezintă o sursă concentrată de zaharuri naturale. Acest lucru poate contribui la un aport caloric excesiv. Se recomandă consumul de aproximativ 1/4 sau 1/2 cană, ținând cont de tipul de fruct.

Smochinele uscate sunt bogate în calciu, magneziu și potasiu și contribuie la susținerea sănătății oaselor și a sistemului cardiovascular. Prunele uscate contribuie la digestie și la sănătatea oaselor datorită conținutului de vitamina K și B6.

Merele uscate conțin cupru, au mai puține calorii și pot contribui la sănătatea sistemului imunitar. Mango uscat conține multă vitamina C, care poate susține, de asemenea, imunitatea.

Caisele uscate conțin cupru și potasiu, care contribuie la hidratare, precum și la formarea globulelor roșii. Perele uscate au un conținut mare de fibre, care ajută digestia, dar contribuie și la menținerea sănătății inimii.

Curmalele uscare sunt utilizate, în general, ca îndulcitor, și sunt sănătoase datorită conținutului de antioxidanți, la fel ca stafidele, potrivit dcmedical.ro. De altfel, și afinele uscate sunt bogate în antioxidanți.

Bananele uscate sunt bune pentru sănătatea inimii, deoarece conțin multe fibre și potasiu. Cireșele uscate conțin antioxidanți și vitamina C, ceea ce ajută la îmbunătățirea somnului, dar și la reducerea stresului oxidativ.

Cum poți consuma fructele uscate

Fructele deshidratate au multe beneficii și pot fi incluse în dietă în diverse moduri. De exemplu, se pot combina cu alte ingrediente, precum semințe, nuci și ciocolată neagră. Această gustare oferă o doză de energie și este, totodată, foarte gustoasă.

Acestea p0t fi adăugate și la salate, astfel încât să crești valoarea nutritivă a acestora, dar și pentru a oferi o doză de dulce amestecurilor de legume.

Pot fi utilizate și pe post de topping pentru iaurt sau fulgii de ovăz dimineața, pentru a oferi gust și textură. O altă variantă este să adaugi fructele uscate la produsele de patiserie preparate acasă, cum ar fi fursecurile, brioșele sau batoanele granola.

Please follow and like us:
Pin Share