Gigantul prezent și în România care a introdus primul aparat de tip vrac pentru returnarea ambalajelor SGR. Mai multe magazine vor beneficia de acest sistem

Gigantul prezent și în România care a introdus primul aparat de tip vrac pentru returnarea ambalajelor SGR. Mai multe magazine vor beneficia de acest sistem

Lidl a introdus primul aparat de tip vrac pentru returnarea ambalajelor SGR. Sistemul este disponibil în magazinul din Domnești, județul Ilfov. Însă, în curând, mai multe locații vor avea această opțiune.

Lidl a introdus primul aparat de tip vrac pentru returnarea ambalajelor SGR

Clienții magazinului Lidl din Domnești, județul Ilfov, se bucură de primul aparat de tip vrac pentru returnarea ambalajelor SGR. Aparatul funcționează pe baza unui sistem avansat de preluare a recipientelor.

Retailerul a anunțat, de altfel, că mai multe magazine vor avea parte de acest sistem. Pe de altă parte, Lidl nu este singurul care a pus la dispoziția oamenilor un astfel de aparat. Și Carrefour are unul, în magazinul din complexul Orhideea.

Aparatele sunt de mare ajutor, mai ales că de la startul programului, 109.600 de tone de ambalaje au fost ridicate de către reciclatori. Numai în august, 533 de milioane de ambalaje au fost returnate, cu 12,7% mai mult decât în luna precedentă.

Tot în această perioadă, au fost puse în vânzare în jur de 682 de milioane de ambalaje. Prin urmare, rata de colectare pentru luna aufust a anului 2024 a fost de 78%, după cum notează retail.ro. 

Zilnic sunt efectuate mii de curse

Zilnic sunt efectuate 2000 de curse pentru colectarea ambalajelor SGR, cu ajutorul celor 600 de mijloace de transport implicate în procesul de colectare. În numai șase luni de implementarea proiectului, 85% din cantitatea de recipiente au ajuns la centrele specializate.

„RetuRO asigură cu succes nu doar întoarcerea materialelor în piață, ci și transparența circuitului ambalajelor pe întreg lanțul, din etapa punerii lor pe piață, a colectării, până la etapa de reciclare.

Sistemul de Garanție-Returnare dezvoltă o infrastructură cuprinzătoare care susține eforturile de reciclare în România, infrastructură ce integrează tehnologie, echipamente de ultimă generație, planificarea strategică, și, cel mai important, implicarea comunității”, este anunțul făcut de Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO.

De asemenea, de menționat este faptul că materialele se întorc, ulterior, pe piață, procesul fiind unul cât se poate de transparent pe tot parcursul său, de când ajung pe piață și până la reciclare.

Please follow and like us:
Pin Share