Identitatea a 46 de femei ucise în Europa este încă necunoscută. Interpol cere ajutorul publicului, recunoașteți vreuna?

Identitatea a 46 de femei ucise în Europa este încă necunoscută. Interpol cere ajutorul publicului, recunoașteți vreuna?

Interpol vrea să afle identitatea a 46 de femei care au murit în condiții suspecte. S-a lansat campania „Identifică-mă”. Oamenii legii fac apel la populație pentru a ajuta chiar și cu cele mai mici detalii pentru a rezolva cazurile.

Campania „Identifică-mă”

Câteva detalii, cum ar fi o pereche de pantofi roșii, două coliere cu mărgele și o monedă nu sunt de ajuns pentru identificarea unui cadavru. Aceste piese vestimentare, împreună cu bănuțul, au fost descoperite în cazul unei adolescente ucise în vestul Franței acum mai bine de 40 de ani, potrivit BBC.

Ea este printre cele 46 de femei care nu au putut fi identificate și pentru care, acum, polițiștii caută să le facă dreptate. Această campanie a dat roade, la prima ediție de anul trecut, atunci când o femeie britanică a fost identificată la aproximativ 30 de ani de la uciderea ei.

„Vrem să identificăm femeile decedate, să aducem răspunsuri familiilor și să facem dreptate victimelor. Fie că este o amintire, un mic indiciu sau o poveste, cel mai mic detaliu ar putea ajuta la descoperirea adevărului”, a declarat Jürgen Stock, secretarul general al Interpol, care coordonează campania „Identifică-mă”.

În a doua etapă a Operațiunii „Identify me” sunt incluse cazurile din Țările de Jos, Germania, Belgia, Franța și Spania. Pe site-ul oficial al Interpolului se pot găsi fotografii cu elemente de identificare, împreună cu reconstrucții faciale. Vârsta victimelor este cuprinsă între 15 și 30 de ani.

Lansarea programului de anul trecut a fost o premieră pentru polițiștii de la Interpol. A fost prima dată când s-a făcut publică o listă cunoscută sub denumirea de „anunțuri negre”, cu persoane decedate despre care se caută, în continuare, informații.

În Europa, faptul că oamenii pot intra în diferite țări din cauza granițelor deschise a determinat creșterea migrației globale. În acest fel a fost posibil și traficul de persoane. Munca polițiștilor este îngreunată deoarece multe persoane au fost dispărute în afara țării lor de origine.

„Aceste femei au suferit o dublă nedreptate. Au devenit victime de două ori: au fost ucise printr-un act de violență și li s-a refuzat numele în moarte”, a spus dr. Susan Hitchin, coordonatorul unității ADN a Interpol, potrivit sursei.

Investigatorul criminalist olandez Sandra Baasbank a fost un om cheie în identificarea unei femei pe care a găsit-o întinsă, cu fața în jos, fără semne sau răni pe trup. Ea speră că noua campanie de anul acesta va îndemna alți oameni care vor dori să discute cu polițiștii în cazul în care recunosc anumite detalii.

„Poate ea m-a făcut o persoană mai bună în ceea ce fac. „Nu renunța niciodată” este motto-ul meu. Sunt hotărâtă în ceea ce privește munca mea și poate ea este motivul pentru care o fac”, a spus Sandra Baasbank, în urma unei analize criminalistice în care a descoperit drumul prin Europa făcut de victima găsită.

 

Please follow and like us:
Pin Share