În cât timp se elimină berea din corpul uman. Când te poți urca, de fapt, la volan după ce ai consumat alcool

În cât timp se elimină berea din corpul uman. Când te poți urca, de fapt, la volan după ce ai consumat alcool

În cât timp se elimină berea din corpul uman. Când te poți urca, de fapt, la volan după ce ai consumat alcool. Conducătorii auto care nu respectă legislația din România riscă să rămână fără permis o perioadă lungă.

În câtă vreme se înlătură berea complet din organism. Când poți circula cu mașina, în realitate, după ce ai consumat băuturi alcoolice

În câtă vreme se înlătură berea complet din organism. Când poți circula cu mașina, în realitate, după ce ai consumat băuturi alcoolice. Foarte multe persoane sunt de părere că autoritățile din țara noastră ar trebui să înăsprească măsurile și sancțiunile.

Specialiștii transmit că este foarte important intervalul în care se consumă băutura. În situația în care o persoană bea o bere de 0,5 litri, cu 5% alcool, pe parcursul unei ore, atunci alcoolul se va elimina în aproximativ două ore.

Pe de altă parte, dacă aceeaşi licoare este băută pe durata a 30 de minute, atunci alcoolul va dispărea din corpul uman în circa şase ore. În schimb, dacă este vorba de un pahar cu vin, alcoolul se va elimina din organism în aproximativ două ore.

Mai mult decât atât, conducătorii auto care consumă un litru de vin trebuie să știe că pot urca la volanul mașinii abia după 7-9 ore. Băuturile tari pot rămâne în organism chiar și o perioadă mai lungă, de circa 24 de ore.

Titi Aur, despre consumul de alcool la volan

Titi Aur a discutat la un moment dat despre consumul de alcool la volan, mai ales că foarte multe persoane recurg la această greșeală. Din păcate, conducătorii auto pot produce accidente grave pe șoselele din România și nu numai.

„Nu există un răspuns exact, dacă e bine să te urci la volan sau nu după o petrecere. Contează și ce alcool ai băut, că una e să bei o bere, alta e s-o dai o noapte întreagă pe rachiu sau pe whisky.

Dacă ești prins la volan, în trafic, sub influența alcoolului, tu, ca șofer, nu ai nicio scuză. Nu poți să îi spui polițistului: ”Am băut o bere!„, cu de-astea nu mai ține, ești responsabil când ești în trafic.

Cantitatea de alcool din sânge se încadrează, mai apoi, după analize, la diferite categorii, și ești sancționat ca atare. Depinde și de cât alcool ai consumat, de organism, căci variază de la o persoană la alta, metabolizarea se face diferit.

După 10 ore poți să ai zero alcool în sânge, alții însă mai au și după 24 de ore de la un chef. E o problemă mai degrabă de natură medicală, în funcție de capacitatea organismului, de ficat, dar și de alte organe care fac parte din metabolizare”, susține fostul pilot de raliu Titi Aur, conform click.ro.

Please follow and like us:
Pin Share