Încă un mit demontat de Mihaela Bilic: Apa băută în timpul meselor nu îngrașă ci, dimpotrivă, ajută la slăbit

Încă un mit demontat de Mihaela Bilic: Apa băută în timpul meselor nu îngrașă ci, dimpotrivă, ajută la slăbit

Într-o postare pe rețelele de socializare, unde aduce adesea în prim-plan subiecte legate de nutriție și sănătate, Bilic a explicat că apa nu poate dilua sucurile gastrice, așadar nu ne face rău dacă o bem în timpul mesei. 

„Apa băută în timpul mesei diluează sucurile digestive- un mit absurd și fals! Nu stiu cum anumite idei și explicații au ajuns să fie înrădăcinate adânc și definitiv în conștiință oamenilor fară că ele să fie demonstrate sau argumentate. Sunt luate de bune și spuse din gura în gura până devin un adevăr universal. 

Și dacă te întrebi cine a zis, toată lumea ridica din umeri și spune „așa am auzit”. Din aceasta categorie de mituri absurde face parte și avertizarea conform căreia a bea apa în timpul mesei e o greșeală, împiedică digestia corectă pentru că diluează sucurile digestive” – a transmis Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook. 

Tehnicile secrete prin care sa reduci frica de a zbura cu avionul, dezvăluite de experții în aviație

În continuarea postării, apreciata nutriționistă a explicat cum sunt secretate sucurile gastrice și de ce nu poate apa interveni în sens negativ în procesul de digestie. Pentru a veni în sprijinul argumentului său, Mihaela Bilic a mai spus că apa băută în timpul mesei doar umple stomacul și ne face să ne săturăm mai repede, dar nu poate afecta modul în care alimtele sunt descompuse în stomac și mai departe, în intestine. 

„Nimic mai neadevărat, sucurile digestive sunt secretate în funcție de tipul de alimente consumate, de câte grăsimi, proteine sau glucide sunt prezente în intestin și care trebuie descompuse pentru a fi absorbite în sânge. Apa nu are legătură cu sucurile digestive și dacă bei apa în timpul mesei nu faci decât să umpli mai tare stomacul, să te saturi mai repede. Cantitatea de apa din alimente sau din stomac nu influențează concentrația sucurilor digestive. Să luam de exemplu pâinea, fie că e proaspătă, prăjită sau făcută pesmet, ea vă necesita aceleași enzime pentru digestie. Așa că pentru organism nu face diferență dacă mâncam pâine proaspătă sau pâine prăjită peste care bem apa. E ca și cum ai spune că friptura cu orez se digera corect, însă e o problema să mâncam ciorba de perișoare, unde carnea și orezul sunt puse în multa apă. 

Sau luați exemplu fructelor: daca mâncam prune uscate și bem un pahar de apa ar însemnă că organismul să nu le mai poată digera? Deci el nu știe să funcționeze decât dacă pruna e proaspătă? 

Argumentele sunt stupide, pe măsură absurdului din enunț! Nu exista sucuri digestive mai concentrate sau mai diluate, ele stiu să acționeze indiferent de cantitatea de lichid din tubul digestiv. Indiferent dacă am mâncat un biscuit sau un iaurt, corpul nostru vă secreta automat substanțele necesare digestiei.”, a spus MIhaela Bilic.

Oana Zăvoranu își calcă pe orgoliu și cere bani. Pentru ce are nevoie de susținere financiară