Incendiu masiv de vegetație lângă Autostrada A2. Circulația feroviară a fost oprită temporar

Incendiu masiv de vegetație lângă Autostrada A2. Circulația feroviară a fost oprită temporar

Un incendiu de vegetație a izbucnit, joi după-amiază, lângă Autostrada A2, în zona Podului Cernavodă. Din cauza flăcărilor care ardeau la numai câțiva metri de cale ferată, circulația trenurilor a fost oprită între stațiile Dunărea și Cernavodă Pod.

Cinci trenuri au fost oprite în gările de pe traseu

La scurt timp de la izbucnirea incendiului, reprezentanții CFR au anunțat că cinci trenuri de călători au fost oprite temporar în gările de pe traseu.

”Compania Națională de Căi Ferate informează că, între stațiile Dunărea și Cernavodă Pod, circulaţia feroviară este temporar oprită (începând cu ora 15:30 pe fir II și de la ora 16:10 pe fir I), din cauza unui incendiu de vegetaţie, iar în prezent cinci trenuri de călători (IR 1588, IR 11086, IR 11682, IR 1996 și R 8005), staţionează în gările de pe traseu”, au anunțat reprezentanții CFR.

Imediat, la fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru lichidarea incendiului de vegetație ce s-a extins până în apropierea autostrăzii.

”Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Constanța va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulaţie, după finalizarea intervenţiilor ISU”, au mai spus reprezentanții CFR.

În jurul orei 19:00, traficul feroviar a fost redeschis pe linia simplă Cărbunești – Jupânești, iar cele trei trenuri care staționau în gări au fost reînscrise, treptat, în circulație.

Pentru repunerea în circulație a celorlalte două trenuri, CFR așteaptă avizul reprezentanților ISU și pentru redeschiderea traficului feroviar între Cernavodă și Dunărea.

Incendiu de proporții într-o pădurie din apropiere de Băile Olănești

Un incendiu de proporțiia izbucnit, vineri, pe un fond forestier de rășinoase și fag, situat în apropierea staţiunii Băile Olăneşti, din județul Vâlcea.

Din cauza terenului accidentat a fost solicitată intervenția unui elicopter care să arunce apă în zonele în care cei 45 de pompieri și 27 de pădurari care au participat la acțiunea de stingere nu au putut să intervină.

”Majoritatea incendiilor la vegetație uscată sunt din cauza folosirii focului deschis în spații deschise și lăsat nesupravegheat. Noi am făcut apeluri repetate către cetățeni să le explicăm că igienizarea terenurilor prin ardere este strict interzisă.

Iar pe turiști îi rugăm să fie foarte atenți dacă fac foc, să acopere cenușa cu pământ, să nu arunce țigările la întâmplare, mai ales în zonele cu vegetație uscată și vânt puternic, unde incendiile se pot extinde cu repeziciune”, a mai spus reprezentantul ISU.

Please follow and like us:
Pin Share