Începerea școlii a blocat traficul în București. Cele mai afectate zone

Începerea școlii a blocat traficul în București. Cele mai afectate zone

Ca în fiecare an, începerea școlii dă peste cap traficul din București și blochează principalele artere. Aplicațiile Waze și Google Maps arată că multe drumuri sunt blocate, iar șoferii se deplasează cu viteză foarte mică.

Zonele afectate

Cele mai afectate drumuri din București sunt: Prelungirea Ghencea, DN1, zona Arcului de Triumf, Șoseaua Berceni, dar și arterele Theodor Pallady și Nicolae Grigorescu. Șoferii care trebuie să treacă prin aceste sectoare de drum trebuie să se încarce cu multă răbdare pentru că timpul petrecut în trafic nu este deloc mic, informează Ziare.com.

Spre exemplu, pe Bulevardul Kiseleff, la ora 8.30 dimineața, viteza medie de deplasare era de doar 7 km/h. Pe Bulevardul Pache Protopopescu se circula cu circa 6 km/h, iar pe Bulevardul Mărășești, spre Dimitrie Cantemir, viteza era de 4 km/h.

Lucrările perturbă traficul

Pe lângă începerea școlii, și lucrările din București duc la îngreunarea traficului în anumite locuri.

Brigada de Poliție Rutieră arată că cele mai importante lucrări care afectează rețeaua rutieră din Capitală sunt în:
– Prelungirea Ghencea, între Strada Gârleni și Strada Brașov, unde se efectuează lucrări de supralărgire a arterei.
– Șoseaua Pantelimon, între Șoseaua Morarilor și Șoseaua Vergului, unde se desfășoară lucrări la rețeaua de termoficare.
– Bulevardul Iancu de Hunedoara și Bulevardul Libertății, între Bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie, unde se fac reparații similare.
– Șoseaua Mihai Bravu, între Strada Vatra Luminoasă și Șoseaua Iancului, pe prima bandă, afectată de lucrări la termoficare.
– Calea Plevnei, de asemenea afectată de lucrările de reparație a rețelei de termoficare.
– Strada Nicolae Teclu, unde se modernizează linia de tramvai.

În plus, și lucrările pentru magistrala de metrou M6 perturbă traficul pentru că sunt mai multe restricții de circulație.

Șoferii sunt sfătuiți să utilizeze aplicațiile de monitorizare a traficului, să aleagă rute alternative pentru a evita zonele agglomerate saă să utilizeze mijloacele de transport în comun sau bicicletele, trotinetele pentru a nu sta în trafic.

Please follow and like us:
Pin Share