Incident grav pe un șantier Termoenergetica. Un muncitor a căzut într-un șanț pe șoseaua Ștefan cel Mare

Incident grav pe un șantier Termoenergetica. Un muncitor a căzut într-un șanț pe șoseaua Ștefan cel Mare

Pompierii au fost chemați de urgență pentru a încerca să-l scoată pe om din groapă. Astfel de lucrări sunt la ordinea zilei în București, din cauza avariilor la rețeaua de încălzire centralizată a Capitalei. Cu toate acestea, incidentele sunt rare, pentru că muncitorii respectă de obicei cu strictețe toate normele de siguranță a muncii.

Un muncitor a căzut într-un șanț pe șoseaua Ștefan cel Mare

Poliția Capitalei a comentat acest incident și a oferit mai multe detalii.La data de 2 iulie 2024, în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei – Secția 6, a fost sesizată, prin apel 112, despre faptul că, un bărbat ar fi căzut într-o groapă cu destinația în lucrări la o rețea de termoficare.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști din cadrul secției menționate, care au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de aproximativ 52 de ani, angajat al unei firme de construcții”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei, conform b365.ro.

Autoritățile au asigurat imediat perimetrul pentru ca medicii să poată interveni alături de pompieri. Victima se pare că este în stare gravă, astfel că angajații SMURD au decis să o transporte de urgență la spital pentru verificări suplimentare și îngrijire de specialitate. La fața locului vor ajunge și înspectorii ITM care vor stabili dacă muncitorii au respectat, sau nu, condițiile de siguranță a muncii.

Românii își vor aminti cu siguranță tragicul incident de muncă de acum o săptămână, de la o fabrică de lactate din Botoșani. Aici, patru bărbați au inhalat vapori toxici într-un bazin de decantare, inclusiv patronul fabricii de cașcaval de la Ibănești, astfel că toți au murit. Se pare că patronul a sărit să-și salveze angajații, însă a murit alături de aceștia.

Totul ar fi început cu un muncitor care a intrat în bazin pentru a efectua lucrări de mentenanță la stația de epurare, după care i s-a făcut rău și a căzut într-un bazin cu apă reziduală. Doi colegi au coborât după acesta pentru a-l ajuta, însă au fost răpuși la rândul lor de vaporii toxici. Ultimul care le-a sărit în ajutor a fost patronul fabricii, care a murit la fel de cumplit.

Tragedie în Botoșani, acolo unde patru muncitori au murit după ce au inhalat gaz

ISU Botoșani a constatat că moartea oamenilor s-a produs din cauza acumulărilor de gaze. ”Din cauza acumulărilor de gaze, toate cele patru persoane au intrat în stare de inconştienţă. Patronul a răspuns inițial la manevrele de resuscitare și a fost transportat la spital, dar la Urgențe a intrat în stop-cardio respirator”, au transmis salvatorii. Medicii au încercat 40 de minute să-i resusciteze pe oameni, însă fără succes.

ITM Constanța comunica o situație îngrijorătoare în urmă cu mai multe săptămâni. Astfel, doar în Constanța 40 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă anul trecut. În total au fost înregistrate 345 de astfel de accidente, pentru care ITM Constanța a aplicat amenzi de peste 8 milioane de lei. ITM intervine doar atunci când situația devine cu adevărat complicată.

”Prezentul raport de activitate oferă persoanelor fizice și juridice de pe raza județului o imagine de ansamblu a rolului acesteia, a modului în care funcționarii și-au îndeplinit responsabilitățile stabilite de lege, în cursul anului 2023“, transmitea Marian Becheanu, inspectorul-șef al ITM. În total inspectorii au efectuat peste 3.000 de controale.