Ingredientele de care ai nevoie pentru a face o dulceață de gutui delicioasă. Rețeta simplă pe care trebuie să o încerce orice gospodină

Ingredientele de care ai nevoie pentru a face o dulceață de gutui delicioasă. Rețeta simplă pe care trebuie să o încerce orice gospodină

Toamna bate la ușă, iar gospodinele se pregătesc pentru asta. Multe dintre ele au deja cămara plină cu bunătăți, însă, de pe raft nu poate să lipsească faimoasa dulceață de gutui. Iată care este cea mai simplă rețetă pentru o dulceață desăvârșită!

Ingredientele necesare pentru a prepara dulceață de gutui

Gutuile sunt unele dintre fructele ”vedetă” ale toamnei. Mereu gustoase și parfumate, cu ajutorul lor se poate obține o dulceața delicioasă. Dacă vrei ca rezultatul să fie unul ca la carte, trebuie să ții cont de anumite aspecte.

Există numeroase rețete de dulceață de gutui, însă, cea de pe vremea bunicii nu dă niciodată greș. Dacă vrei respecta fiecare pas al acestei rețete, vei obține o dulceața numai bună de întins pe pâine sau de pus în clătite.

Pentru a prepara dulceața de gutui ai nevoie e un kilogram de gutui, de un kilogram de zahăr și de zeama de la o lămâie. Pentru un plus de gust, poți opta pentru un plic de zahăr vanilat și 2-3 cuișoare.

Trebuie să reții faptul că vei cântări gutuile abia după ce le-ai curățat și le-ai îndepărtat cotorul. De asemenea, ingredientele opționale sunt pentru un plus de savoare, însă, dulceața va fi la fel de bună și fără ele.

Cea mai simplă rețetă pentru o dulceață de gutui delicioasă, numai bună de întins pe pâine

Ca să prepari dulceața de gutui, pentru început, trebuie să speli bine fructele și să le cureți de puf. Va trebui să îndepărtezi cotorul, dar și semințele. După acest pas, gutuile pot fi tăiate cubulețe sau fâșii, în funcție de preferințe.

Gutuile tăiate se pun în apă cu zeamă de lămâie. În acest fel, te asiguri că nu oxidează cât timp tu te ocupi de celălalt pas al rețetei.

Într-o oală mare, se pune la fiert zahărul împreună cu apa. Acest amestec se lasă la fiert la foc mic până își schimbă consistenta. De obicei, este gata atunci când zahărul se dizolvă, iar siropul se leagă.

Dacă ai optat pentru zahăr vanilat, acum este momentul în care îl poți adăuga în compoziția siropului. Tot acum, gutuile se vor scurge de apă și se vor adăuga în siropul fierbinte.

Dulceața se lasă la fiert la foc mic, iar din când în când, se amestecă pentru a nu se lipi fructele de oală. De obicei, dulceața de gutui este gata în 2-3 ore. Însă, o poți lăsa până în momentul în care gutuile au devenit roșiatice.

Când procesul de fierbere se apropie de final, poți pune cuișoarele în dulceață. După ce dulceața s-a fiert, se pune în borcane curate și uscate pe care trebuie neapărat să le închizi ermetic.

Borcanele pline cu dulceață se vor lăsa la răcit sub o pătură. Ulterior, se vor depozita într-un loc răcoros, ferit de razele de lumină.

Please follow and like us:
Pin Share