Ingredientul care îți poate salva plantele din casă toamna și iarna. Costă doar 1 leu

Ingredientul care îți poate salva plantele din casă toamna și iarna. Costă doar 1 leu

Ingredientul care îți poate salva plantele din casă toamna și iarna. Costă doar 1 leu și îl ai în dulapul din bucătărie. Poate face minuni pentru florile tale.

Ingredientul din bucătărie care îți poate salva plantele din casă. E util mai ales toamna și iarna

Toamna, odată cu scăderea temperaturilor, plantele ar putea avea de suferit dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Chiar dacă se află în interior, florile au nevoie de lumină și de căldură.

Plantele sunt afectate mai ales iarna, atunci când afară e foarte frig, iar lumina soarelui este mult mai puțină. În plus, încălzirea artificială le poate afecta.

Din fericire, există un ingredient care poate fi foarte util pentru a îngriji plantele așa cum trebuie, chiar și atunci când afară este frig. Îl ai în bucătărie sau îl poți achiziționa de la orice supermarket, iar prețul acestuia este de peste 1 leu.

Este vorba despre drojdie, care se mai numește și “miracolul gri”. Este un ingredient foarte benefic pentru florile tale, însă puțini știu acest detaliu.

De obicei, drojdia este folosită pentru coacere și fermentare, însă poate fi utilă și pentru plantele din apartamentul tău. Este utilizată inclusiv de către experții din pepinieră.

Drojdia are o capacitate de a îmbogăți solul cu substanțe nutritive esențiale. Fermenții din ea conțin niveluri ridicate de vitamine, cum sunt cele din grupul B, precum și proteine și minerale, cum ar fi fierul și zincul.

Acest ingredient mai conține și alți compuși organici. Atunci când se descompun, sunt eliberați în sol și se transformă în nutrienți disponibili pentru plante.

Beneficiile drojdiei pentru plante

Nutrienții întăresc sistemul radicular și ajută rădăcinile să absoarbă mai bine apa, dar și mineralele necesare pentru creșterea lor.

Totodată, în timpul procesului de descompunere, drojdia eliberează și dioxid de carbon, care ajută fotosinteza, întrucât plantele folosesc acest gaz pentru producerea de energie.

Mai mult, drojdia poate stimula creșterea microorganismelor benefice în sol. Atunci când e introdusă în sol, poate reprezenta o sursă de hrană pentru bacterii și ciuperci, esențiale pentru echilibrul microbiologic al solului.

În același timp, aceste microorganisme contribuie la descompunerea materiei organice. Structura solului este îmbunătățită și ea, iar rădăcinile au acces la nutrienți mai ușor, fiind promovată o creștere mai sănătoasă.

Pentru a o adăuga în plante, ai nevoie de 3 linguri de drojdie diluate în 10 litri de apă. Se adaugă drojdia treptat și se amestecă pentru a se dizolva mai repede. Soluția se lasă să stea câteva ore. Când este gata, o poți folosi pentru a uda plantele.

Please follow and like us:
Pin Share