Lacurile celebre din România unde scăldatul este interzis. Mulți turiști nu știu asta

Lacurile celebre din România unde scăldatul este interzis. Mulți turiști nu știu asta

În perioada verii, tentația românilor de a se scălda este mai mare ca niciodată. Din cauza temperaturilor caniculare, mulți se aruncă în apele răcoritoare, fără să știe că, în unele locuri, acest lucru este total interzis.

Lacurile din România unde scăldatul este total interzis

Pentru mulți români, scăldatul este o variantă relaxantă de a se răcori. Unii dintre ei se aventurează în Munții Retezat, acolo unde există lacuri glaciare.

În ultima vreme, numărul celor care au ajuns în Parcul Național Retezat este mai mare ca niciodată. În căutarea unei oaze de relaxare, turiștii ignoră o regulă importantă.

Persoanele se bucură de liniștea din Munții Retezat aleg să îmbine utilul cu plăcutul. Mai exact, admiră peisajele uimitoare și bonus, se scaldă în apele lacurilor glaciare. Ceea ce nu știu mulți este faptul că acest lucru este interzis.

Cei care au ignorat regulile, nu s-au putut abține și s-au lăudat pe social media. Aventurile lor au stârnit un val de reacții, mulți fiind trași la răspundere pentru bravura lor.

Este foarte important ca turiștii să rețină că scăldatul în lacurile glaciare din Parcul Național Retezat este interzis. În primul rând, apele reci pot reprezenta un pericol pentru organism. Nu este exclus ca după o sesiune de scăldat să apară riscul unor răceli.

În al doilea rând, echilibrul naturii din zona Retezat are de suferit în urma neglijenței de care dau dovadă turiștii. Administrația Parcului Național Retezat a venit cu explicații pentru toată lumea și speră ca astfel de gesturi să nu se mai repete.

Motivele pentru care nimeni nu are voie să se scalde în lacurile glaciare din Parcul Național Retezat

Specialiștii au declarat că orice sesiune de scăldat poate dăuna viețuitoarelor din apă. Apa glaciară este casa multor specii fragile, precum tritoni sau pești. Dacă mediul lor de viață este distrus, calitatea apelor este și ea alterată.

”Lacurile din Parcul Național Retezat sunt protejate datorită faptului că sunt habitate fragile. Aceste lacuri reprezintă “acasă” pentru multe viețuitoare: de la tritoni, până la larvele de insecte și alte specii microscopice care, prin activitatea lor, mențin calitatea bună a apelor.”, a transmis dministrația din Parcul Național Retezat, potrivit adevarul.ro

Turiștii care ajung în Parcul Național Retezat nu trebuie să se abțină doar de la scăldat. Există mai multe modalități prin care pot proteja zona. Cu toții trebuie să facă tot posibilul pentru a menține zona curată, ceea ce înseamnă că aruncarea de deșeuri este interzisă.

Administrația Parcului Național Retezat recomandă tuturor să nu arunce în apă uleiuri sau deșeuri menajere. De asemenea, este interzisă folosirea săpunurilor sau a oricăror altor detergenți care pot afecta viața acvatică și calitatea apei.

Please follow and like us:
Pin Share