Leguma care se gătește și se consumă cu tot cu coajă. Multe gospodine o curăță, fără să știe că așa își pierde mineralele și vitaminele

Leguma care se gătește și se consumă cu tot cu coajă. Multe gospodine o curăță, fără să știe că așa își pierde mineralele și vitaminele

Leguma care se gătește și se consumă cu tot cu coajă. Este o adevărată explozie de vitamine și minerale, dar multe gospodine aleg să o curețe. Iată cum se prepară și cum se gătește corect, potrivit specialiștilor.

Leguma care se gătește și se consumă cu tot cu coajă

Legumele sunt esențiale pentru alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase. Acestea sunt mereu pline de vitamine, minerale și au o mulțime de beneficii pentru organism.

Pentru a beneficia din plin de proprietățile legumelor, acestea trebuie gătite și consumate corespunzător. Din păcate, una dintre cele mai populare legume este gătită total eronat de către români.

Românii sunt mari iubitori de cartofi, dar nu știu cum să îi consume corect. Poate că pare greu de crezut, dar specialiștii în nutriție recomandă ca această legumă să fie fiartă cu tot cu coajă.

Dacă până acum obișnuiai să cureți cartofii, ei bine, trebuie să știi că ai făcut o mare greșeală. Cartofii se fierb în coajă tocmai pentru a nu-și pierde vitaminele și mineralele.

Ba mai mult, este recomandat ca această legumă atât de populară în rândul românilor să se consume cu tot cu coajă. Coaja are cel mai mare nivel de nutrienți, iar atunci când este aruncată, se pierde tot ce este mai bun din cartofi.

Beneficiile consumului de cartofi

Cartofii sunt versatili, ceea ce înseamnă că pot fi preparați într-o mulțime de moduri. Fie că sunt prăjiți, fierți sau incluși în alte preparate, aceștia sunt mereu delicioși și sunt perfecți pentru a potoli foamea.

Cartofii au o mulțime de beneficii pentru organism. Pentru a te bucura din plin de ele, trebuie să te asiguri că îi gătești așa cum trebuie și că îi consumi în porții moderate.

Consumul echilibrat de cartofi contribuie la prevenirea astmului și îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv. Cartofii întăresc sistemul imunitar, susțin sănătatea inimii și pot preveni apariția bolilor cardiovasculare.

Consumul moderat de cartofi este eficient și în prevenirea unor tipuri de cancer, precum cel de colon, dar poate preveni și apariția bolilor de rinichi. Cartofii sunt recunoscuți datorită proprietăților de a reduce inflamația din corp și de a alcaliniza organismul.

Cartofii conțin substanțe cu rol antioxidant care previn afecțiunile inimii și diabetul. De asemenea, aceste legume conțin potasiu, dar și luteină, o substanță esențială pentru sănătatea ochilor.

Please follow and like us:
Pin Share