Leguma inedită care se cultivă în Suceava. A fost adusă din Uzbekistan și este mai mult decât un aliment

Leguma inedită care se cultivă în Suceava. A fost adusă din Uzbekistan și este mai mult decât un aliment

Leguma inedită care se cultivă în Suceava. Românii au adus-o direct din Uzbekistan și au adaptat-o mediului autohton. Este mai mult decât un aliment, iar întrebuințările ei sunt multiple.

Leguma inedită care se cultivă în Suceava. A fost adusă la noi în țară tocmai din Uzbekistan

Culturile din România încep să fie din ce în ce mai interesante. Domeniul agriculturii nu mai cuprinde doar legumele clasice, ci și unele legume aduse de peste hotare.

În Suceava, mai exact, în localitatea Cacicaș crește o legumă pe care nu mulți români au avut ocazia să o vadă. Este vorba despre castravetele Lufa sau castravetele burete.

Castravetele Lufa nu este o legumă obișnuită. Acesta are mai multe întrebuințări, pe lângă cea de aliment. Pentru a fi consumat, castravetele Lufa trebuie să fie mai mic de 15 centimetri.

Castravetele Lufa poate fi consumat ca atare, dar este la fel de delicios și pus într-o salată de legume. În momentul în care a depășit dimensiunea de 15 centimetri, acesta nu mai este recomandat consumului.

Castravetele Lufa poate fi consumat ca legumă, dar poate fi folosit și pe post de burete

Totuși, chiar și după această limită, castravetele Lufa are alte întrebuințări în gospodărie. Așa cum îi spune și numele, castravetele Lufa poate fi folosit pe post de burete.

Deși poate suna ciudat, la maturitate, castravetele devine mult mai fibros și își pierde proprietățile de legumă. Tocmai de aceea, poate fi folosit pe post de burete de vase sau burete pentru igiena personală.

De obicei, un astfel de castravete burete poate ajunge și la 60 de centimetri. Fiind o legumă aparte, acesta costă între 10 și 40 de lei. Românii nu sunt familiarizați cu el, însă o familie din Suceava are de gând să popularizeze această legumă și la noi.

Spre deosebire de castraveții clasici, castravetele burete este mult mai rezistent. Dacă este depozitat într-un loc fără umezeală, această legumă rezistă până la un an de zile.

Originar, castravetele Lufa provine din regiunile tropicale din Africa și Asia. Acesta se încadrează în aceeași familie din care fac parte castravetele obișnuit și dovleacul.

Please follow and like us:
Pin Share