Locul care a adus României sute de tone de aur. Oamenii încă vin aici sperând să se îmbogățească

Locul care a adus României sute de tone de aur. Oamenii încă vin aici sperând să se îmbogățească

Locul care a adus României sute de tone de aur este în continuare unul de interes pentru oameni. O mulțime de persoane ajung aici sperând că o să se îmbogățească. Care este însă povestea?

Locul care a adus României sute de tone de aur

Multe locuri din România sunt încărcate de povești, dar și de istorie. Iar unii oameni continuă și astăzi să creadă în unele minuni, dar și în unele legende. Exemplu este chiar situația care se întâmplă în acest loc.

Pentru cei care nu știu, minele de aur de la Gurabarza, Hunedoara, au produs sute de tone de aur. Iar deși au fost închise cu ani în urmă, localnicii, care cunosc de altfel bogățiile uriașe din adâncuri, continuă să spere că o să se îmbogățească.

Menționăm faptul că în urmă cu mai bine de 30 de ani, după ani 1990, industria auriferă din zona Bradului din Munții Metaliferi s-a prăbușit. În urmă au rămas doar ruine și așezări minerești părăsite.

Localnicii și-au păstrat însă speranța. Iar în ciuda faptului că locurile au fost distruse, ei continuă să caute. Un fost muncitor spre exemplu spune că oamenii au găsit o mulțime de mijloace pentru a căuta aur în subteran.

„Au spart pereții și porțile de betona ale galeriilor, fâcându-și loc cât să intre pe burtă, ori pe deasupra lor, în munte. Unele erau însă prăbușite sau inundate, astfel că efortul celor care au scotocit după aur putea fi zadarnic.

Aurul l-au căutat pentru că se spune că atunci când minele au fost închise, au fost zidite și lăsate așa filoane de aur masiv, ca rezerve de aur la nevoie”, povestește un fost muncitor de la Mina Musariu, conform Adevărul.

Români dar și spanioli, prinși în timp ce transportau minereul de aur

Și nu doar românii speră să se îmbogățească în acest loc care a adus sute de tone de aur României. Inclusiv spaniolii aflați în febra aurului au fost prinși de poliție transportând minereul de aur luat dintr-o astfel de mină părăsită.

„Doi inculpaţi au declarat că au fost cazaţi de un localnic şi că de la acesta cunoşteau povestiri despre bogăţia în aur a zonei devenind astfel curioşi în a obţine diferite minerale de mină”, arătau anchetatorii.

Menționăm faptul că deși locurile sunt ascunse în păduri, cei care știu poveștile de aici găsesc vechile galerii miniere destul de ușor. Totodată, sunt anumite porțiuni marcate inclusiv de localnici prin ridicare unor cruci de piatră.