Locul din avion care este plin de microbi. Ce trebuie să faci ca să nu iei vreo boală în timpul zborului

Locul din avion care este plin de microbi. Ce trebuie să faci ca să nu iei vreo boală în timpul zborului

Cu toții știm că în mijloacele de transport există bacterii și microbi. Atunci când vine vorba de avioane, acestea sunt mereu curățate și igienizate între zboruri. Totuși, specialiștii susțin că nu este suficient și, tocmai de aceea, recomandă măsuri de precauție.

Care este locul din avion cu cei mai mulți microbi

Care este locul din avion cu cei mai mulți germeni. Este întrebarea care stârnește mereu controverse și păreri împărțite. Pentru a știi cum să te protejezi de bacterii și microbi, trebuie să știi care este locul care te expune cel mai mult.

Specialiștilor le este destul de greu să numească locul din avion cu cei mai mulți germeni. De obicei, avionul este mereu plin de oameni a căror stare de sănătate nu este cunoscută.

Pentru a se asigura că nu își expun pasagerii unor boli, companiile aeriene dezinfectează constant avioanele între zboruri. În cazul în care aeronavele nu sunt igienizate corespunzător, pericolul este mai mare pentru călători.

Specialiștilor le este destul de greu să numească cel mai murdar și plin de germeni loc de avion. ”Concurența” este acerbă, dar se pare că cel mai plin de microbi este spătarul scaunului.

Spătarul scaunului este unul dintre cele mai atinse locuri din avion. Frecvent este atins de mâinile pasagerilor, ceea ce îl face să fie locul unde sunt prezente cele mai multe bacterii.

După spătarul scaunului, următorul loc unde sunt prezenți mulți microbi este mânerul toaletei. Fiind atins de zeci de pasageri în timpul zborului, aproape că este imposibil ca aici să nu fie prezenți germeni și microbi.

Ce trebuie să faci pentru a te proteja de microbii și bacteriile din avion

La fel de pline de microbi mai sunt și centura de siguranță, buzunarul scaunului și masa scaunului. Totuși, deși germenii sunt la tot pasul, specialiștii susțin că riscurile de îmbolnăvire sunt mult mai mici decât își închipuie pasagerii.

”Unele virusuri pot supraviețui mai mult, depinde de temperatură, umiditate și tipul de suprafață. Diferite virusuri vor supraviețui pentru perioade diferite de timp pe acele suprafețe, dar în timp, ele mor pentru că nu se pot multiplica.”, a spus un profesor de boli infecțioase, potrivit adevarul.ro.

Singura grijă pe care ar putea să și-o facă o persoană care călătorește cu avionul este cu privire la starea de sănătate a celorlalți pasageri. Răcelile comune, gripa, dar și alte afecțiuni se transmit mult mai rapid în spațiile închise, așa cum este bordul aeronavei.

Dacă vrei să stai departe de microbii din avion, igiena mâinilor este esențială. Din cauza faptului că atingi cu ele toate suprafețele din avion, este important să te dezinfectezi de fiecare dată.

Please follow and like us:
Pin Share