Marius Manole, despre traumele copilăriei: „Era un stres foarte mare în casă. Nu era mâncare, că nu erau bani. Mama a albit”

Marius Manole, despre traumele copilăriei: „Era un stres foarte mare în casă. Nu era mâncare, că nu erau bani. Mama a albit”

Marius Manole a dezvăluit că a suferit în copilărie din cauza sărăciei, stresului și terorii în care trăiau părinții săi. Erau anii comunismului atunci, iar regimul și mentalitățile învechite făceau rău fiecărei familii. Actorul a mai spus că s-a luptat mult cu traumele copilăriei.

 

Marius Manole, despre copilăria în perioada comunistă

 

„Mama a albit când trebuia să plecăm într-un concediu, iar pe vremea aia nu puteai să pleci când voiai de la serviciu, cum facem acum. Atunci îți dădea drumul sau nu îți dădea directorul. Și noi eram urcați în tren cu bagaje cu tot și așteptam ca tata să vină de la fabrică să plecăm sau plecam fără el.

Tata a ajuns în tren în ultimele secunde, moment în care mama aproape a albit. Noi trăim într-un stres, dar ei au trăit într-un stres foarte mare, iar stresul acesta se vedea și în casă. Cu mâncatul, că nu era mâncare, că nu erau bani, că nu erau alea. Era un stres foarte mare, nu era nimic pozitiv”, a mărturisit Marius Manole în cadrul podcastului Acasă la Măruță, potrivit VIVA!.

Actorul a mai spus că, la serviciu, tatăl lui era șeful mamei lui și de aici izbucneau multe neînțelegeri: „Mama făcea covoare, iar tata era șeful ei. Nu i-am întrebat niciodată cum s-au cunoscut. Tata fusese și antrenor de fotbal la Constanța, dar după a ajuns șeful mamei la fabrică. Și pe tema asta erau certuri. Spiritual revoluționar, fiind angajata lui, aduna femeile și făceau scandal. Și tata îi spunea acasă: ”Te rog eu, să nu mai faci că mă bagi în probleme”. ”Dacă nu e dreptate? De ce să nu?”, zicea mama. Tata era disperat”.

 

Marius Manole: Suntem o generaţie traumatizată

 

Într-un interviu mai vechi, actorul a mai afirmat că uneori era lovit de părinții săi, aceasta fiind mentalitatea la vremea respectivă.

Bătaia era apanajul unor părinţi care nu stăteau prea bine la capitolul comunicare. Dar bătaia nu este ruptă din rai. Din păcate în România aşa am crescut, suntem o generaţie traumatizată. Eu aş comunica cu copilul Marius Manole, i-aş vorbi, l-aş ţine mai mult de mână şi i-aş spune mai mult că îl iubesc.

Părinții m-au crescut cu principiul acesta – „Capul plecat sabia nu-l taie”. Ceea ce m-a terminat ani de zile. Nu ştiu dacă m-a terminat, dar poate m-a ajutat să fiu revoltat toată viaţa pentru că părinţii mei, toată viaţa au fost asupriţi de sistem. Trăiau cu o frică îngrozitoare, să nu fie sancţionaţi, să nu fie daţi afară… Am urât lucrul ăsta, că nu erau nişte oameni liberi… Îmi pare rău pentru ei că au avut viaţa asta. Meritau ceva mai bun!”, a spus Marius Manole, la Kanal D.