Ministerul Educației a anunțat cum pot corecta elevii un răspuns greșit la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a anunțat cum pot corecta elevii un răspuns greșit la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a transmis într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției câteva informații utile referitoare la modul în care pot corecta elevii un răspuns greșit la Evaluarea Națională.

„Am transmis către inspectorate câteva informații utile, cu rugămintea ca ele să fie transmise copiilor, prin profesorii diriginți:

La limba și literatura română și/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propozițiilor în frază.

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor”, arată Ministerul Educației.

De asemenea, aceștia explică și modul în care poate fi îndreptat un răspuns greșit al elevului la examenul la limba română.

„La limba și literatura română și/sau maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opțiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect”, precizează reprezentanții Ministerului Educației.

La matematică, se arată în aceeași postare, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

Totodată, „dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spațiul dedicat punctajului atribuit exercițiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns”, precizează Ministerul Educației.

La Evaluarea Națională 2024 proba la limba română se va desfășura pe 25 iunie, iar proba la matematică este programată pe 27 iunie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial.

După înscrierea care a avut loc în perioada 11 – 14 iunie 2024, urmează în perioada 25-28 iunie 2024 probele evaluării.

Primele rezultate ar urma să se afișeze la 3 iulie 2024, iar cele finale, de după contestații, pe 9 iulie 2024.

FOTO: Facebook Ministerul Educației