Monumentul din România aflat într-un cimitir, care atrage toate privirile. A devenit un simbol al orașului, a dat naștere multor legende și are peste două secole

Monumentul din România aflat într-un cimitir, care atrage toate privirile. A devenit un simbol al orașului, a dat naștere multor legende și are peste două secole

Într-un cimitir din România, există o statuie impunătoare care atrage toate privirile. Este suficient ca cineva să o vadă o singură dată, căci nu o mai poate uita. Iată unde se află și care este povestea din spatele ei!

Statuia din cimitirul din Iași a devenit un adevărat simbol pentru oraș

În cimitirul Eternitatea din Iași se află o statuie unică. Impunătoare, construcția din marmură atrage mereu privirile celor care trec prin cimitir. Statuia este atât de impozantă, încât a ajuns să fie unul dintre simbolurile orașului.

În cimitirul Eternitatea, Statuia Uriașa o reprezintă pe nimeni alta decât pe Maica Domnului. Ipostaza în care a fost surprinsă nu este deloc una întâmplătoare. Din contră, cei care au văzut-o, susțin că asta o face specială.

Statuia Uriașa o surprinde pe Maica Domnului în timp ce privește cu ochii spre cer, spre Dumnezeu. Mâinile îi sunt puse în poziție de rugăciune, în semn de mulțumire și adorație.

Multă vreme, nimeni nu a știut cine a fost autorul acestei statui unice din cimitirul din Iași. De curând, monumentul a fost restaurat și așa s-a aflat că, în prezent, statuia se află în proprietatea Gianinei Vera Poroșnicu.

Care sunt legendele din spatele Statuii Uriașa din cimitirul Eternitatea

Multe voci susțin că statuia a început să prindă contur în 1880 și că a luat naștere din mâna unui sculptor din Viena. Statuia a fost realizată pentru familia Beldiman care, ulterior, a decis să o amplaseze în cimitir.

Statuia Uriașa din cimitirul Eternitatea din Iași este veche de 200 de ani. În tot acest timp, au apărut fel de fel de povești legate de ea. Majoritatea au fost inspirate de aspectul ei sobru, dar umil, în același timp.

În perioada în care a fost lăsată în voia degradării, în jurul statuii au început să circule fel de fel de legende urbane. Din cauza faptului că marmura arăta din ce în ce mai rău, oamenii au început să o privească ca pe o întruchipare negativă.

Multă vreme s-a crezut că statuia o reprezintă pe fiica unui ofițer din Podul Ilioaiei care ar fi suferit de gigantism. Din cauză că era diferită de ceilalți, fata ajunse să fie batjocorită de cei de vârsta ei. Sătulă de umilințe, aceasta s-ar fi răzbunat pe toți, omorându-i.

O altă variantă a poveștii spune că fata îi iubea atât de mult pe cei din jur, încât îi sufoca atunci când îi lua în brațe. Desigur, acestea sunt doar povești. Ceea ce contează, însă, este faptul că statuia a devenit o adevărată emblemă a Iașiului.

Please follow and like us:
Pin Share