Municipiul din România care i-a fermecat pe turiștii străini cu un singur eveniment: “E mult mai frumos în realitate”

Municipiul din România care i-a fermecat pe turiștii străini cu un singur eveniment: “E mult mai frumos în realitate”

Un municipiu din România i-a cucerit pe turiștii străini cu un eveniment tradițional. Este plin de flori, de muzică, de culoare, de spectacole de teatru și face trimitere la momente istorice. De departe, cei mai încântați au fost copiii și bunicii lor.

Ce municipiu din România i-a cucerit pe turiști printr-un eveniment tradițional

Este vorba despre Oradea, unde în ziua de miercuri, 21 august, s-au adunat în centrul zonei localnici, români din alte părți ale țării, dar și turiști străini, în special din Ungaria. Cu toții au asistat la un festival specific comunității maghiare din România.

Carnavalul Florilor din Debrețin a ajuns în urmă cu o zi în Piața Unirii din Oradea și face parte din Zilele Culturii Maghiare. Patru din 12 care alegorice, care au defilat mai întâi în orașul maghiar, au fost aduse în Oradea, stârnind entuziasm publicului prezent.

Spectacolul a fost unul multicolor, caracterizat nu doar de flori, diferite personaje istorice, dans și acrobații, ci și de mireasma îmbietoare a milioanelor de flori. Cele patru care alegorice împodobite au transformat centrul Oradei într-un peisaj ca într-un basm cu zâne.

Încă din dimineața zilei de miercuri s-a dat startul paradei florilor și este dedicată primului rege al Ungariei, Sfântul Ștefan. Tot evenimentul a durat până la ceas de seară, mai exact până la ora 19:00, ceea ce a fost un plus pentru latura turistică a Oradei.

Toate operele de artă au fost create cu migală, dar cea mai impresionantă piesă a fost cea decorată cu peste 100 de mii de flori. Prin ea s-a reprezentat coroana și sceptrul regelului ungar Ștefan I. Coroana lui semnifică și coroana care a fost pusă pe capul celor mai mulți dintre suveranii Regatului Ungariei, din Evul Mediu, începând cu 1705 până la 30 decembrie 1916.

Patru care alegorice au fost aduse din Ungaria în România, la festival. Ce au semnificat

Concret, cele patru care alegorice care au ajuns anul acesta din orașul ungar Debrețin în Piața Unirii din Oradea au fost denumite astfel: ”Nufărul”-carul comun al orașelor Oradea și Debrețin, coroana Sfântului Ștefan, carul Poștei Maghiare și carul Centrului de Formare Profesională din Debrețin.

Turiștii și localnicii au rămas fără cuvinte în timp ce au asistat la întreg evenimentul. Și-au dat seama câtă muncă există în spatele festivalului și s-au declarat recunoscători pentru faptul că au văzut totul de aproape. După ce au văzut în trecut imagini, în realitate unora li s-a părut mai frumos.

”Extrem de multă muncă. Ne uităm şi nu putem decât să le admirăm, să fim recunoscători că le putem vedea atât de aproape”/”Deci am văzut doar în poze deci am zis că e momentul să vin. Este mult mai frumos în realitate”, au spus turiștii, potrivit Observator.

Please follow and like us:
Pin Share