Nicușor Dan anunță consolidarea a două clădiri prin metode inovante. Locatarii nu vor trebui să se mute

Nicușor Dan anunță consolidarea a două clădiri prin metode inovante. Locatarii nu vor trebui să se mute

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, joi, consolidarea a două imobile din Capitală, fără să mai fie nevoie ca locatarii să fie strămutați. Edilul a explicat că este vorba de soluții novatoare, testate de specialiști europeni și români de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Specialiști europeni și din România

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat, joi, că două imobile din București vor suferi lucrări de consolidare la risc seismic fără ca proprietarii să fie relocați, datorită unor soluții inovante.

Aceasta, a precizat edilul, se datorează unor soluții noi, inovante, la care au lucrat specialiști europeni în cercetare, în colaborare cu arhitecți și specialiști din țară de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

„Două clădiri din București vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluții inovative testate de echipe de cercetare europene în colaborare cu arhitecți români și specialiști ai Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic”, a postat Nicușor Dan pe pagina sa Facebook.

Structuri de tip exoschelet

Primarul general a explicat că, printr-un proiect-pilot, se va monta o structură de rezistență asemănătoare unui exoschelet, astfel încât locatarii nu vor trebui să se mute pe pedioada lucrărilor. Finanțarea, a spus Nicușor Dan, vine prin fonduri europene, via programul Horizon – Multicare și prgramul E-safe.

„Este vorba despre un proiect pilot, care presupune montarea unui exoschelet (schelet extern) fără mutarea locatarilor, iar banii provin din fonduri europene prin programele Horizon – Multicare și E-safe”, se arată în postarea primarului general.

Lucrările presupun intervenții pe zidurile exterioare astfel încât această soluție de consolidare nu poate fi aplicată în cazul unor clădiri istorice sau în cazul celor aflate în zone protejate.

„Această soluție nouă se poate aplica doar în cazul unor clădiri care nu sunt imobile istorice și nici nu se află în zone protejate, astfel încât să se poată interveni pe zidurile exterioare”, scrie primarul general.

Structuri din lemn și din metal

„Cele două clădiri, de două și patru etaje, sunt situate la Intrarea Văcărești nr 2 și Aleea Pricopan nr. 12. Dacă primul imobil se va consolida cu exoschelet din lemn – soluția de proiectare aparținând cercetătorilor din Italia – cel de-al doilea imobil, din Aleea Pricopan nr. 12, se va consolida cu un exoschelet din metal și va permite realizarea de balcoane pentru cele 40 de apartamente, fiind vorba despre locuințe sociale de 30 mp”, informează Nicușor Dan.

Please follow and like us:
Pin Share