Nicușor Dan vrea referendumuri pentru București odată cu alegerile din toamnă. ”Ca să nu punem lumea pe drumuri de mai multe ori”

Nicușor Dan vrea referendumuri pentru București odată cu alegerile din toamnă. ”Ca să nu punem lumea pe drumuri de mai multe ori”

Edilul spune că propunerea sa are la bază dorința de a nu pune oamenii „pe drumuri de mai multe ori”. Bucureștenii vor fi consultați pe teme precum: modul de alocare a fondurilor între municipalitate şi sectoare şi eliberarea autorizaţiilor de construire.

Nicușor Dan vrea referendumuri pentru București odată cu alegerile din toamnă

Nicușor Dan a precizat că va propune aprobarea organizării referendumurilor în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Întrebat într-o conferinţă de presă la ce date se gândeşte pentru referendumurile locale, primarul general a răspuns: „24 noiembrie sau 1 decembrie, ca să nu punem lumea pe drumuri de mai multe ori. Depinde de Consiliul General. (…)

Trebuie să fie două referendumuri (…) – cum se împart banii între Primăria Capitalei şi sectoare şi cine dă autorizaţiile de construire în Bucureşti. Condiţia legală este ca primarul să îl propună, Consiliul General să îl aprobe. (…)

O să supun votului Consiliului General în următoarea şedinţă, care o să fie în 8, 9, 10, fie în 14 octombrie, aceste două referendumuri”, a explicat Nicuşor Dan, relatează Agerpres.

Nicușor Dan mai declara că o susținere a bucureștenilor pentru aceste propuneri nu obligă Parlamentul să le ia în seamă, dar poate fi „un instrument important de presiune”.

În discursul susținut după câștigarea alegerilor locale din 9 iunie, Nicușor Dan a anunțat că intenționează să declanșeze un referendum la nivel local, „pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector”.

„Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizații pentru zeci și sute de blocuri în București, a căror legalitate nu o controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București. (…)

De ani de zile, Bucureștiul are un deficit de dezvoltare. De ani de zile, Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreținerea infrastructurii pe care deja o avem. (…) Și în schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele și panseluțe care înlocuiesc alte panseluțe”, a declarat edilul.

Please follow and like us:
Pin Share