Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. „Uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă”

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. „Uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă”

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă, potrivit unui comunicat de presă emis vineri, 10 mai, de reprezentanții Spitalului de Ortopedie „Foişor”.

 

Florin Piersic este „afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur”

 

Conform sursei, citată de Agerpres, actorul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur.

„În urma evaluării din această dimineaţă, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”, se menționează în comunicat.

Actorul Florin Piersic a fost transferat joi de la Institutul „Matei Balş” la o clinică privată pentru investigații suplimentare, apoi a fost dus la Spitalul Foișor.

Actorul a fost diagnosticat cu septicemie. Medicii din Cluj, unde a fost internat inițial actorul, consideră că protezele pe care le are Florin Piersic – stimulator cardiac și proteză la genunchi – mențin focare secundare de infecție.

 

„Nu se poate pune în discuție infectarea actorului Florin Piersic în cursul procedurilor medicale”

 

Amintim că, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu se poate pune în discuție infectarea actorului Florin Piersic în cursul procedurilor medicale.

„Nu este vorba despre o infecţie dobândită în spitalele prin care a trecut, în ultima lună, domnul Florin Piersic, nici cele două de la Cluj, nici cele două din Bucureşti, pentru că infecţia era preexistentă, iar procedurile care au fost aplicate, respectiv la Cluj – un lavaj al acestei proteze de genunchi şi ulterior extragerea la Institutul Inimii din Cluj a acelui stimulator cardiac, care era infectat, n-au făcut altceva decât să încerce să înlăture infecţia, nicidecum nu putem să discutăm de o infectare a pacientului în cursul procedurilor medicale”, a precizat Rafila, la un post TV.