Nu vei mai cumpăra niciodată ketchup de la magazin! Cum să-l faci acasă, fără conservanți, cu ingrediente delicioase. Rețeta e simplă

Nu vei mai cumpăra niciodată ketchup de la magazin! Cum să-l faci acasă, fără conservanți, cu ingrediente delicioase. Rețeta e simplă

Nu vei mai cumpăra niciodată ketchup de la magazin! Cum să-l faci acasă, fără conservanți, cu ingrediente delicioase. Rețeta e simplă și poate fi realizată de orice gospodină din România care dorește un produs cu gust natural.

De acum înainte nu vei mai lua ketchup de la supermarket! Metoda simplă prin care îl produci în bucătărie, fără conservanți

De acum înainte nu vei mai lua ketchup de la supermarket! Metoda simplă prin care îl produci în bucătărie, fără conservanți. Sosul este mai cremos decât cel care se găsește pe rafturile marilor magazine.

Produsul are nevoie de foarte puține ingrediente, majoritatea fiind deja disponibile în propria casă. Gospodinele desăvârșite folosesc un kilogram de roșii coapte bine și zemoase și mai multe condimente simple.

De asemenea, rețeta mai conține o ceapă mică, 100 ml de apă, 100 ml de oțet balsamic, 60 grame de zahăr brun, 40 grame de glucoză lichidă sau miere, 30 ml de ulei, 12 grame de sare, 5 grame de amidon și un praf de sare.

Potrivit savoriurbane.com, ketchupul de casă, fără substanțe neplăcute, mai poate avea în compoziția sa sos de chili și un cățel de usturoi. Aceste două ingrediente sunt opționale și pot fi adăugate în funcție de gustul fiecărei persoane în parte.

Care sunt pașii de urmat pentru ketchupul de casă

Ketchupul de casă se face simplu, rapid și fără prea mari bătăi de cap. Pentru această rețetă este nevoie de o oală antiaderentă în care se pune uleiul la încins și apoi se adaugă ceapa care se călește ușor cu un praf de sare.

Se pun roșiile și să lasă totul pe aragaz până când compoziția scade cât mai mult posibil. Oala trebuie să fie acoperită cu un capac astfel încât sosul să se înmoaie bine timp de circa 30 de minute. Într-un vas separat se amestecă oțetul și condimente.

Așadar, se pun sarea, glucoza, zahărul, piperul, sosul chili și amidonul. La acest pas se pot adăuga și diferite ierburi aromatice, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. Amestecul rezultat se pune apoi în oala cu roșii.

Pasta pentru ketchupul de casă se trece printr-o sită pentru a se îndepărta coaja și semințele de la roșii. Sosul se poate pasa manual, cu un blender vertical sau cu un procesor alimentar. Produsul se păstrează în recipiente sterilizate în prealabil.

Please follow and like us:
Pin Share