O femeie din Brăila a dat nas în nas cu un musafir nepoftit când a deschis capota la mașină. A fost chemată Jandarmeria

O femeie din Brăila a dat nas în nas cu un musafir nepoftit când a deschis capota la mașină. A fost chemată Jandarmeria

Este vorba, desigur, despre o șoferiță din Brăila care a ridicat capota și a dat nas în nas cu un șarpe de 70 de centimetri care își făcuse culcuș în zona motorului. Femeia a sunat imediat la 112 și a chemat jandarmii, care au reușit să îndepărteze reptila fără probleme.

O femeie din Brăila a dat nas în nas cu un musafir nepoftit

În cele din urmă animalul a fost eliberat în mediul natural. Șarpele era inofensiv și nu era veninos, astfel că jandarmii i-au mulțumit femeii că nu s-a panicat și nu a ucis animalul. Mai mult, oamenii legii le-au dat sfaturi cetățenilor și le-au spus ce trebuie să facă pentru a se proteja în astfel de situații, conform Observatornews.ro.

”În dimineața zilei de 01 octombrie a.c. jandarmii brăileni au fost solicitați de către o doamnă, prin apel la numărul unic de urgență 112 să intervină pentru capturarea unui șarpe pe care l-a observat în timp ce a ridicat capota mașinii personale pentru a schimba o piesă.

În urma solicitării, la fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi care a constatat prezența unui șarpe în interiorul mașinii, cu lungimea de aproximativ 0,70 cm. Astfel, în condiții de siguranță, jandarmii și au intervenit prinzând șarpele pe care ulterior l-au eliberat în mediul natural, fără ca cineva să fie rănit.

Recomandăm cetățenilor care constată prezența unui șarpe indiferent de locul unde îl observă, fie că este grădină, casă sau mașină, să manifeste o atenție sporită și să solicite sprijinul instituțiilor abilitate pentru a fi îndepărtat”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Șerpii de casă nu sunt periculoși și nici veninoși

Așa cum arată și agrointel.ro, șarpele de casă este inofensiv. Cunoscut și ca șarpele de iarbă, animalul poate chiar să fie benefic în curți sau grădini. Mai mult, este o reptilă docilă și nu este veninos, însă poate să reacționeze atunci când este încolțit. Mai exact, șarpele se înfoaie, sâsâie și atacă.

Mai mult, în folclorul românesc se crede că fiecare casă are șarpele său, care ține la depărtare energia negativă și duhurile rele. Lungimea unui astfel de șarpe este între 60 cm și 1 metru, însă sunt și exemplare care depășesc 2 metri. Șarpele are spatele cenușiu, cu variații de la brun la negru.

”Abdomenul are un desen caracteristic: o alternanță de alb și negru, predominând pigmentul negru. În partea posterioară a capului se află de ambele părți câte o pată semicirculară galbenă, albicioasă sau alb-cenușie, încadrată anterior și posterior de câte o pereche de pete negre.

Se pot întâlni și exemplare melanice cu abdomenul si spatele complet negre. Șerpii mai tineri sunt cenușii cu un desen format din pete închise alternate”, mai arată sursa citată, în speranța că oamenii nu se vor mai speria atât de ușor atunci când dau nas în nas cu un șarpe.

Please follow and like us:
Pin Share