O nouă reținere în dosarul Ferma Băneasa. Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, condamnat la 5 ani de închisoare, săltat de pe aeroportul din Atena

O nouă reținere în dosarul Ferma Băneasa. Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, condamnat la 5 ani de închisoare, săltat de pe aeroportul din Atena

O nouă reținere în dosarul Ferma Băneasa, vizat fiind miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în 2020. Afaceristul a fost săltat de pe aeroportul din Atena.

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa, reținut pe aeroportul din Atena

Miliardarul era dat în urmărire internațională de autoritățile române. El se întorcea din Tel Aviv cu un zbor privat, fiind reținut pe aeroportul din Atena, duminică seara, potrivit News.ro.

Nu este pentru prima dată când Benyamin Steinmetz este reținut. În 2021 a fost găsit tot în Grecia, însă a fost eliberat pe cauțiune. Același lucru s-a întâmplat și în septembrie 2023, când a fost reținut, iar ulterior eliberat de autoritățile din Cipru.

Amintim că în decembrie 2020, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării Fermei Băneasa. Decizia a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ce acuzații i se aduc omului de afaceri

În același dosar au fost condamnați Remus Truică (șapte ani de închisoare), Paul Philippe al României (trei ani și patru luni) și jurnalistul Dan Andronic. Acesta din urmă a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

În iulie 2024, Remus Truică a fost eliberat condiționat din închisoare, după trei ani și jumătate. Acuzațiile se referă la infracțiuni care au avut loc între anii 2006 și 2013 în diverse forme de participare.

Faptele au fost comise „în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”.

Mai exact, prințul Paul le-ar fi promis oamenilor de afaceri, acuzați că au format un grup infracțional, între 60 și 80% din valoarea bunurilor revendicate fără drept în România. Printre acestea se aflau Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa.

Acestea ar fi fost transferate prin contracte fictive cu o societate comercială. Remus Truică și asociații săi ar fi trebuit să intervină pe lângă funcționarii implicați în procedurile de retrocedare.

Please follow and like us:
Pin Share