Obiceiul la care să renunți ca să reduci considerabil riscul de infarct. Descoperirea făcută de medicii francezi

Obiceiul la care să renunți ca să reduci considerabil riscul de infarct. Descoperirea făcută de medicii francezi

Infarctul este o afecțiune medicală cu care se confruntă un număr alarmant de persoane. Este provocat de blocarea unei artere de la nivelul inimii din cauza depunerii de grăsime. Infarctul poate fi evitat dacă se renunță la un obicei nociv, spun specialiștii.

Obiceiul nociv la care trebuie să renunți pentru a reducere riscul apariției infarctului

Infarctul este o afecțiune gravă. Blocajul care provoacă infarctul împiedică oxigenul să mai ajungă la mușchiul inimii. Asta duce la deteriorarea sau chiar moartea țesutului cardic.

Infarctul se manifestă prin simptome clare. Persoanele care suferă de această afecțiune prezintă durere în piept, dificultăți de respirație, transpirație excesivă, greață și amețeli.

În ultima vreme, cercetătorii și-au îndreptat atenția asupra acestei afecțiuni și asupra modului în care riscul apariției ei poate fi diminuat. După numeroase studii, s-a ajuns la concluzia că riscul de infarct scade semnificativ dacă se renunță la unul dintre obiceiurile nocive.

Un studiu realizat de către un profesor de la Spitalul Bichat-Claude Bernard din Paris a prezentat tuturor o ipoteză uimitoare. Publicat recent pe site-ul Societății Europene de Cardiologie, studiu a arătat că renunțatul la fumat reduce semnificativ riscul infarctului.

Cum influențează fumatul apariția infarctului

Studiul a scos la iveală faptul că persoanele cu boala coronariană care au decis să renunțe la fumat, au redus semnificativ riscul de infarct. Renunțarea la acest viciu mortal a avut impact pe mai multe planuri pentru participanții la studiu.

Potrivit cercetătorilor, renunțarea la fumat aproape că a redus riscul apariției infarctului cu 50%. Beneficii pentru sănătate au înregistrat și participanții la studiu care au decis să reducă cantitatea de țigări.

Renunțatul la fumat are efect și în cazul persoanelor care și-au primit deja diagnosticul. Același studiu a arătat faptul că persoanele care au încetat să mai fumeze după ce au primit diagnosticul, și-au redus cu 50% șansele de a suferi un atac de cord.

Cercetătorii din Paris au analizat impactul pe care îl are acest viciu nociv asupra stării de sănătate. Potrivit lor, fiecare an de fumat după ce o persoană a primit diagnosticul, a crescut cu 8% șansele de producere a unor evenimente cardiovasculare adverse majore.

”Îmi place să le spun pacienților mei că niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a renunța la fumat. Cu cât un pacient se oprește mai devreme, cu atât mai mult scade riscul cardiovascular.”., a declarat unul dintre profesorii inițiatori ai studiului, potrivit ziare.com.

Please follow and like us:
Pin Share