Operația anului la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Chirurgii s-au confruntat cu un caz extrem de rar și au salvat o viață

Operația anului la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Chirurgii s-au confruntat cu un caz extrem de rar și au salvat o viață

Pacientul are un istoric bizar, suferind două accidente rutiere în ultimele 6 luni. Din această cauză, a politraumatismelor, organele sale au migrat din cavitatea abdominală în cutia toracică, astfel că medicii au fost nevoiți să le reașeze.

Operația anului la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

Medicii au explicat că al doilea accident a fost mult mai grav, moment în care tânârul a avut nevoie urgentă de operație. Ar fi suferit o ”dezinserţie de hemidiafragm stâng” care a dus la migrarea unor organe din cavitatea abdominală în cutia toracică.

Evident, operația a fost extrem de complexă. Fiind un pacient tânăr, medicii au optat pentru varianta laparoscopiei. O procedură mult mai rapidă și mai precisă. Cu toate acestea, medicii trebuie să știe foarte bine ce fac pentru a nu pune în pericol viața pacientului.

”Este vorba despre o operaţie complexă. De ce? Pentru că, fiind un pacient tânăr, indicaţia a fost laparoscopia. Recuperarea este mai rapidă, iar felul în care vedem în interior este mult mai bun, disecţia fiind mult mai precisă.

De-a lungul timpului, organele nu au stat în loc şi au ‘culisat’ în torace, formând aderenţe. Aceasta este o provocare pentru chirurg, care trebuie să reuşească să nu lezeze organele şi să le repună intacte în cavitatea abdominală”, a explicat medicul Tudor Mateescu, conform News.ro.

Medicii de la Timișoara au reușit o operație extrem de complicată

Mai mult, pentru a preveni recidiva, chirurgii au cusut diafragmul de perete toracic și au aplicat o plasă de susținere și întărire a acestuia. Așadar, o operație complicată, dar reușită, grație medicilor excelenți de la acest spital

De la începutul acestui an, în cadrul Secției de Chirurgie Toracică a Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, au fost realizate foarte multe intervenții chirurgicale, toate fiind efectuate pe cale minim invazivă.

România devine tot mai performantă când vine vorba despre operații grele, drept dovadă isprava de acum câteva luni, când în țara noastră s-a consemnat prima operație pe creier prin pleoapă. S-a întâmplat la Spitalul Universitar de Urgență ”Carol Davila”.

”Primul caz din România de operaţie pe creier prin pleoapă a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „dr. Carol Davila”. La finele anului trecut, caracterul minim invaziv al intervenţiilor care ţin de chirurgia epilepsiei a depăşit o nouă barieră. Cazul pe care vi-l prezentăm în premieră naţională este al unui pacient în vârstă de 49 de ani, cunoscut cu un accident vascular cerebral ischemic major şi crize de epilepsie încă din copilărie”, transmite MApN, pe pagina de Facebook.

Please follow and like us:
Pin Share